Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Starta och utveckla företag

Vi på Näringslivsenheten står redo att hjälpa dig oavsett du funderar på att starta ett företag eller utveckla ett befintligt. Det finns också andra organisationer som kan ge dig stöd och rådgivning.

- Starta företag
- Rådgivning
- Skaffa mentor
- Finansiering
- Innovatör eller uppfinnare
- Ägarskifte
- Internationalisera och exportera

Starta företag

Starta företag-coachning Drop in-tillfälle en gång i månaden för dina funderingar kring att starta företag. Här ger företagsstödjande organisationer snabba svar på dina korta frågor och guidar dig vidare när det behövs.

NyföretagarCentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder kostnadsfri, personlig och konfidentiell rådgivning, är bollplank och är rika på erfarenheter. De är experter på företagande och med sin rådgivning ser de till att du är väl förberedd på livet som företagare.

NyföretagarCentrum arrangerar också Starta eget grundkurs, se information om datum och anmälan på deras hemsida.

Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har information om att starta och driva eget företag. De håller även i träffar och utbildningar.

Skatteverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här registrerar du ditt företag. På deras webbplats hittar du e-tjänster, broschyrer om att starta eget, lokala informationsträffar m m. För personlig service kontakta skatteupplysningen eller besök det lokala servicekontoret.

Verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster riktar sig till dig som funderar på att starta, ska starta, redan driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag. Det är ett samarbete mellan Bolagsveket, Skatteverket och Tillväxtverket. Information och e-tjänster.

Rådgivning

Nyföretagarcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns till för dig tre år innan du startar och tre år efter att du har startat. Du kan kontakta deras rådgivare så många gånger du vill och samtalen är alltid kostnadsfria och konfidentiella.

Almilänk till annan webbplats erbjuder rådgivning, lån och riskkapital. Erfarna rådgivare guidar dig rätt i uppstarten av ditt företag, oavsett om det gäller din affärsidé eller hur du ska finansiera din verksamhet.

Skaffa en mentor

Nyföretagarcentrums mentorskapsprogram Mentor eget Företaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är för dig som tänker starta företag eller har varit företagare i mindre än ett år. Programmet innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor som bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis under ett år. 

Almis mentorprogramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett av de största och mest utvecklade mentorprogrammen i världen. Här får du hjälp att få ditt företag att växa och öka lönsamheten med hjälp av en mentor.

Finansiering

Tänker du söka Starta-eget-bidrag? Kontakta alltid Arbetsförmedlingen innan du registrerar företaget. Kundtjänst 0771-416 416.

Almi investlänk till annan webbplats är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Almi Invest ägs av Almi Företagspartner och ytterst av svenska staten. Almi Invest är delfinansierat av EU, Almi Företagspartner och regionala organisationer. 

Länsstyrelsen Västernorrlandlänk till annan webbplats Här kan exempelvis du som är jordbruksföretagare kan du söka olika stöd.

Coompanion länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterhjälper till med information, rådgivning och handledning till dig som vill starta företag tillsammans med andra i form av ett kooperativ. Företagsformen är ekonomisk förening.

Innovatör eller uppfinnare

BizMakerlänk till annan webbplats är en regional inkubator och science park i Västernorrland. Som länets motor för innovation främjar de företagsutveckling och förnyelse av näringsliv ochsamhälle. Med ett coachande förhållningssätt frigör de kraften hos entreprenörer och innovatörer så att goda idéer kan formas till nya affärer och hållbara lösningar.

RISE Processumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder möjlighet att komma i kontakt med specialister för att se om din idé kan bli verklighet och testa dina idéer i en testmiljö i högsta klass.

Ägarskifte

Almilänk till annan webbplats erbjuder rådgivning när du ska ta över ett befintligt företag.

Internationalisera och exportera

Business Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster guidar dig rätt när ditt företag behov av internationella kontakter.

Handelskammarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster arbetar med företagsrelaterade frågor som gäller t ex kommunikation, utbildning, styrelsearbete, energi, export, import, tullar, skatter, etc.

Exportkreditnämndenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering.

Sidan uppdaterades

2020-08-31

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Företagslotsen
Skicka e-post

Camilla Rodin
Näringslivsutvecklare
Tel 0660-88727.

Wallid Sabarsson
Näringslivsutvecklare
Tel: 0660-883 86