Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Organisationer och nätverk

I arbetet med att utveckla Örnsköldsvik är samarbetet mellan kommun, näringsliv och näringslivsorganisationer en viktig styrkefaktor. Samarbetet sker i olika konstellationer, men med ett gemensamt mål — att skapa ett starkt och långsiktigt hållbart näringsliv. Det gäller både i övergripande strategiska frågor och i form av närhet i det dagliga arbetet.

Näringslivsrådet är en plats där representanter för näringsliv och kommunledning träffas varje månad för att diskutera gemensamma frågor. Näringslivet representeras av vd/verksamhetsansvarig och styrelseordförande från lokala styrelsen i Handelskammaren, Industrigruppen, Företagarna och Cesam. Kommunen representeras av Kommunstyrelsens ordförande, oppositionsråd, kommundirektör, tillväxtchef, näringslivschef och Rodrets vd.

Företagsorganisationer

Företagarna Företagarna är Sveriges största företagarorganisation, med ca
80 000 medlemmar. Företagarnas uppgift är att skapa bättre förutsättningar för att starta, driva och utveckla företag i Sverige. www.foretagarna.selänk till annan webbplats

Handelskammaren Handelskammaren arbetar med företagsrelaterade frågor som gäller t ex kommunikation, utbildning, styrelsearbete, energi, export, import, tullar, skatter, etc. http://www.midchamber.selänk till annan webbplats

Örnsköldsviks Industrigrupp I Örnsköldsviks Industrigrupp ingår ett femtiotal företag som verkar för företags utveckling och tillväxt i Örnsköldsvik. Uppdraget är att vara näringslivets röst i dialogen med kommun och offentlig sektor. www.oviks-industrigrupp.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Lokala företagarföreningar

Anundsjö ekonomiska företagarförening, Ann-Catrin Zackrisson,
070-534 44 99

Företagarföreningarna Nolaskogs, Nätradalen och Grundsunda har fusionerats med de lokala Bygdsam. Här kan du hitta kontaktuppgifter till dem.öppnas i nytt fönster

CESAMlänk till annan webbplats - Centrum i samverkan. Handel, fastigehetsägare och Örnsköldsviks kommun arbetar för att öka Örnsköldsviks centrums attraktivitet och trivsel  samt stimulera till ökad handel och bosättning.
Örnsköldsvik handellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Nätverk

KlöverDamlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ett nätverk för kvinnor som driver företag i Örnsköldsviks kommun.

Processums Intresseföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  har som syfte att tillvarata och driva medlemsföretagens intressen i SP Processum AB och dess verksamhet för utveckling inom bioraffinaderiområdet.

Marknadsföreningen i Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en idéell förening med syfte att verka för kunskap, erfarenhetsutbyte och nätverkande inom branscherna som marknadsföring, försäljning, kommunikation, media och information.


Innovationer/Uppfinningar

Idéforumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  är en föreningen med syfte är att främja möjligheter till en positiv innovationsutveckling för både medlemmarna och det lokala samhället.


Andra aktörer

Vinnovalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster driver program för att stärka innovationskraften i Sverige. Programmen har olika inriktning och spänner över flera samhällsområden och näringsgrenar. 

Almi Företagspartner Mittlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag.

Sidan uppdaterades

2019-11-26

Sidansvarig:

Mer information

Vet du en organisation eller nätverk som inte finns med på listan?

Välkommen att kontakta oss så ser vi till att den uppdateras.