Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland har skärpt de allmänna råden i länet för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Alkohol, tobak och läkemedel

För att få servera och sälja alkohol måste du ha tillstånd enligt alkohollagen. Tillstånd behövs oavsett om det gäller ett tillfälligt arrangemang, till exempel i samband med en konsert, eller om du behöver ett permanent tillstånd för din restaurang. I Örnsköldsvik är det kommunens alkoholhandläggare som hanterar dessa ansökningar. Kontaktuppgifter hittar du till höger.

Ansökan tillfälliga tillstånd till slutet sällskap ska skickas in tre veckor innan arrangemanget äger rum.Tillfälliga tillstånd till allmänheten ska skickas in minst fem veckor innan arrangemanget äger rum.

Olika typer av serveringstillstånd

Serveringstillstånd kan meddelas för servering till allmänheten eller till förening, företag eller annat slutet sällskap. Tillstånd kan gälla servering året runt eller årligen under en viss tidsperiod, under en enstaka tidsperiod eller vid ett enstaka tillfälle.

Den som bedriver detaljhandel eller servering av öl ska anmäla verksamheten till kommunen. Anmälan ska göras senast när försäljningen påbörjas.

Sidan uppdaterades

2019-08-27

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

Viktoria Söderlind
Alkoholhandläggare

Anna-Karin Hedman
Alkoholhandläggare

Telefontid
Tisdag, Onsdag och Fredag
kl. 9:00-11:00

Besöksadress

Samhällsbyggnadsförvaltningen
Järnvägsgatan 6 
891 88 Örnsköldsvik