Starta och utveckla företag

Vi på Näringslivsenheten står redo att hjälpa dig oavsett du funderar på att starta ett företag eller utveckla ett befintligt. Det finns också andra organisationer som kan ge dig stöd och rådgivning.

- Starta företag
- Rådgivning
- Skaffa mentor
- Finansiering
- Innovatör eller uppfinnare
- Ägarskifte
- Internationalisera och exportera

Starta företag

Starta företag-coachning Drop in-tillfälle en gång i månaden för dina funderingar kring att starta företag. Här ger företagsstödjande organisationer snabba svar på dina korta frågor och guidar dig vidare när det behövs.

NyföretagarCentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder starta eget-kurs för dig som funderar på att starta eget företag. Kursen ger en god grund att stå på när du planerar eller funderar på att starta en egen verksamhet.

Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har information om att starta och driva eget företag. De håller även i träffar och utbildningar.

Skatteverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här registrerar du ditt företag. På deras webbplats hittar du e-tjänster, broschyrer om att starta eget, lokala informationsträffar m m. För personlig service kontakta skatteupplysningen eller besök det lokala servicekontoret.

Almilänk till annan webbplats erbjuder kostnadsfri webb-baserad företagarskola.

Verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster riktar sig till dig som funderar på att starta, ska starta, redan driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag. Det är ett samarbete mellan Bolagsveket, Skatteverket och Tillväxtverket. Information och e-tjänster.

Rådgivning

Nyföretagarcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns till för dig tre år innan du startar och tre år efter att du har startat. Du kan kontakta deras rådgivare så många gånger du vill och samtalen är alltid kostnadsfria och konfidentiella.

Almilänk till annan webbplats erbjuder rådgivning och hjälp med affärsutveckling till företag med tillväxtpotential och till dig som har en idé som kan bli till ett växande företag.

Skaffa en mentor

Nyföretagarcentrums mentorskapsprogram Mentor eget Företaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är för dig som tänker starta företag eller har varit företagare i mindre än ett år. Programmet innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor som bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis under ett år. 

Almis mentorprogramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett av de största och mest utvecklade mentorprogrammen i världen. Här får du hjälp att få ditt företag att växa och öka lönsamheten med hjälp av en mentor.

Finansiering

Tänker du söka Starta-eget-bidrag? Kontakta alltid Arbetsförmedlingen innan du registrerar företaget. Kundtjänst 0771-416 416.

Almi investlänk till annan webbplats är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Almi Invest ägs av Almi Företagspartner och ytterst av svenska staten. Almi Invest är delfinansierat av EU, Almi Företagspartner och regionala organisationer. 

Länsstyrelsen Västernorrlandlänk till annan webbplats Här kan exempelvis du som är jordbruksföretagare kan du söka olika stöd.

Coompanion länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterhjälper till med information, rådgivning och handledning till dig som vill starta företag tillsammans med andra i form av ett kooperativ. Företagsformen är ekonomisk förening.

Innovatör eller uppfinnare

BizMakerlänk till annan webbplats finns på plats i Örnsköldsvik och erbjuder företag, projekt, avknoppningar och innovativa affärsidéer möjlighet att etablera sig, utvecklas och växa i en kreativ miljö.

RISE Processumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder möjlighet att komma i kontakt med specialister för att se om din idé kan bli verklighet och testa dina idéer i en testmiljö i högsta klass.

Ägarskifte

Almilänk till annan webbplats erbjuder rådgivning när du ska ta över ett befintligt företag. De har sitt kontor i Arken tjänstecentrum.

Internationalisera och exportera

Business Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster guidar dig rätt när ditt företag behov av internationella kontakter.

Handelskammarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster arbetar med företagsrelaterade frågor som gäller t ex kommunikation, utbildning, styrelsearbete, energi, export, import, tullar, skatter, etc.

Exportkreditnämndenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering.

Sidan uppdaterades

2019-03-20

Sidansvarig:

 Kontakta oss