Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Etablera företag i Örnsköldsvik

Vy över Örnsköldsvik

Vi hjälper dig på bästa sätt för att etableringen ska vara så enkel, snabb och smidig som möjligt.

Vi ger dig: 

  • Tips på lediga lokaler och exploateringsbar mark att bygga på.
  • Tillgång till kontakter och nätverk.
  • Koordinering av kontakter med olika kommunala myndigheter.
  • Information om kommunen och näringslivet.

Fördelar med att välja Örnsköldsvik

Att etablera sig i Örnsköldsvik innebär en rad fördelar. Förutom gedigen kompetens finns här attraktiva lokaler, lägre personalomsättning än riksgenomsnittet och välutvecklade nätverk mellan företag, kommun och universitet. Och inte minst har vi ett gemensamt uttalat engagemang i att vidareutveckla Örnsköldsvik.

Bra kommunikationer Örnsköldsvik har ett bra läge vid kusten med närhet till Sundsvall, Umeå och de närliggande kommunerna Timrå, Härnösand, Kramfors och Sollefteå. Det innebär tillgång till en marknad på närmare en kvarts miljon människor inom en radie på 20 mil. Kommunikationerna är goda med dagliga flygturer till och från Stockholm och en väl utbyggd infrastruktur med tåg, buss, vägnät och sju kommunala hamnar.

Stark utveckling i regionen

Tillsammans med Umeå utgör Örnsköldsvik norra Sveriges största region med 200 000 invånare. De senaste åren har 30 miljarder kronor investerats i regionen och utvecklingen bara fortsätter. Bara i Örnsköldsvik har investeringarna i infrastruktur och anläggningar i skärgården uppgått till mer än 170 miljoner kronor de senaste åren

Bo i Örnsköldsvik

Vill du bo på en attraktiv plats där framtidstron är stark? Där människor är företagssamma och ser till att saker händer i stad och på landsbygden? Läs mer om att flytta hit.

Sidan uppdaterades

2021-01-12

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Sebastian Arnehed
Näringslivsutvecklare
Tel 0660-88 816
Skicka e-post

Mer information

Lediga lokalerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Örnsköldsviks kommuns handelsstrategi visar kommunens intention med hur handeln ska utvecklas och visar vilka områden som lämpar sig bäst för olika typer av handel.
Läs Handelsstrategi ÖrnsköldsvikPDF här.

Örnsköldsvik på fastighetsmässan Business Arenaöppnas i nytt fönster