Tidigare Stjärndiplom

Örnsköldsviks stjärndiplom delas ut till företag, föreningar eller personer som erhållit uppmärksamhet och prisats regionalt, nationellt eller internationellt och på så sätt bidragit till Örnsköldsviks tillväxt.

Stjärndiplom 2018

Birgitta Ricklund

örnfraktstomten

Grattis till konsthantverkare Birgitta Ricklund, som tillsammans med Anna Stina Svakko fått Svenska kyrkans samiska kulturpris för deras gestaltning av samiskt formspråk och för synliggörandet av samisk identitet och mångfald inom Svenska kyrkan. Per Nylén och Fredrik Holmgren gratulerade med ett Stjärndiplom.

Domsjö Fabriker

örnfraktstomten

Domsjö Fabriker har tilldelats Industrins jämställdshetspris för ett långsiktigt och integrerat arbete med jämställdhet. Domsjö fabriker har positionerat sig som en företagsam föregångare i en traditionellt manlig miljö. Fredrik Holmgren och Glenn Nordlund delade ut Stjärndiplomet som naturligtvis går till alla på företaget. Stort grattis!

Stjärndiplom 2017

Steven Ekholm, Peder Sundström, Håkan Nordström och Anders Lönn

örnfraktstomten

Grattis Steven Ekholm, Peder Sundström, Håkan Nordström och Anders Lönn för er fina matbok ”Vår del av världen”, som vann Måltidsakademiens första pris i kategorin Regional måltidslitteratur. Per Nylén och Lasse Söderlind hade äran att gratulera och dela ut Stjärndiplom.

Björn Alriksson, RISE Processum

örnfraktstomten

För det mångåriga arbetet att ta fram teknik för tillverkning av singel cell protein till fiskfoder ur skogsindustriella sidoströmmart tog RISE Processum emot en utmärkelse, "The innovation in Cellulosic Application Award", på PPI awards 2017 i Bryssel. På medlemsmötet 6 december gratulerade Glenn Nordlund och Näringslivsutvecklare Jan Nyman.

Roger Fjeldseth och Hans- Gunnar Nordqvist, Mellansels IF

örnfraktstomten

Mellansels IF prisades, för deras långsiktiga och breda arbete med utveckling för bygden, med utmärkelsen Årets Utvecklingsgrupp 2017 från riksorganistationen Hela Sverige ska Leva. På plats i Mellansel gratulerade Näringslivsutvecklare lena Lindström tillsammans med Kommunalråd Per Nylén med att överlämna ett Stjärndiplom.

Linnéa Liljedahl och Peter Eriksson, Restaurang Linnea&Peter

örnfraktstomten

För deras nya och innovativa produkt, Slaktarens hemlighet tog Linnéa Liljedahl och Peter Eriksson, i samarbete med Gården i Långsjön, hem första pris i riksfinalen av Gastronomiska Matverk 2017. Hemma på deras restaurang Linnea&Peter gratulerade Näringslivschef Fredrik Holmgren och kommunalråd Per Nylén med att överlämna ett Stjärndiplom.

Jan-Olof Johansson, Gården i Långsjön

örnfraktstomten

Jan-Olof Johansson, driver familjeföretaget Gården i Långsjön. Tillsammans med restaurang Linnea&Peter tog de fram produkten, Slaktarens hemlighet och vann första pris i riksfinalen av Gastronomiska Matverk 2017. Vi gratulerade på plats, Glenn Nordlund Kommunalråd och Näringslivsutvecklare Linnéa Egnor Byström.

Stjärndiplom 2016

örnfraktstomten

Hela fem medaljer - varav en guld - gick till Bergströms rökeri vid Chark-SM 2016! Vi är imponerade över prestationen och den gedigna kunskapen som finns hos det 110-åriga företaget. Här överlämnar Fredrik Holmgren och kommunalråd Per Nylén ett Stjärndiplom till Henry och Thomas Bergström för deras framgångar.

örnfraktstomten

Med sin förstklassiga tunnbrödmacka gick Tobias Andersson, kökschef på Ulvö Hotell, till final i Mack-SM 2016. Vi gratulerar Tobias som inte bara hjälper till att sätta Örnsköldsvik på kartan utan dessutom skapar uppmärksamhet till Norra Sveriges fantastiska råvaror. För detta fick Tobias ett Stjärndiplom som överlämnades av näringslivschef Fredrik Holmgen och kommunalråd Glenn Nordlund.

örnfraktstomten

Stort grattis till kommunikationsbyrån Devocy som tilldelats Svenska designprisets silvermedalj i kategori Identitet - Förpackning. Det är en fin utmärkelse som bidrar till att sätta Örnsköldsvik på kartan. Därför överraskade Näringslivschef Fredrik Holmgren och kommunalråd Per Nylén (s) Devocy med ett Stjärndiplom och stjärnask.

örnfraktstomten

Nordemans bil satsar stort i Örnsköldsvik! Vi tycker det är jätteroligt och väl värt att uppmärksammas. Vid invigningen av de nya lokalerna tilldelades därför vd Mats Hägglöf ett stjärndiplom som överlämnades av näringslivschef Fredrik Holmgren och kommunalråd Per Nylén. Motiveringen löd "För stark tro på Örnsköldsviks framtid och tillväxt".

örnfraktstomten

Bloggerskan, konstnären och fotografen Jonna Jinton vann pris som årets inspiratör på bloggalan Finest Awards 2016. Vi uppmärksammar hennes framgångar med ett stjärndiplom. Näringslivsutvecklare Lena Lindström och kommunalråd Per Nylén överlämnade diplom och stjärnask.

örnfraktstomten

Emma Bylin, butikschef på Naturkompaniet i Örnsköldsvik, utsågs till årets butikschef inom Naturkompaniet 2016. Näringslivschef Peter Juneblad och kommunalråd Per Nylén besökte butiken och överlämnade diplom och stjärnask till Emma.

örnfraktstomten

Ulf Eklund, Swedbank, tilldelades utmärkelsen Swedish Banking Award 2016. En utmärkelse som ges till medarbetare som under året utmärkt sig inom Swedbank. Näringslivschef Peter Juneblad och kommunalråd Per Nylén gratulerade.

Marcus Nilsson, Coop forum

örnfraktstomten

Marcus Nilsson utsågs till Årets säljare på Coop Nords årliga kickoff, och belönas för extraordinära insatser för föreningen. Kommunalråd Per Nylén besökte butiken och gratulerade Marcus med ett stjärndiplom.

Jan Isaksson, Coop Hörnett

örnfraktstomten

Jan Isaksson, Coop Hörnett utsågs till Årets chef på Coop Nords årliga kickoff och belönas för extraordinära insatser för föreningen. Kommunalråd Per Nylén överlämnade diplom och varma gratulationer.

Stjärndiplom 2015

Roger Gustavsson, Thordab: Årets vinnare av Sveriges största uppfinnarpris SKAPA Utvecklingspris

Mats Melbin: Årets Mentor i Västernorrland i kategorin Utveckla Företag.Utmärkelsen delades ut av Almi Företagsparner och NyföretagarCentrum

Jan Ekstedt, Hotell Focus: Hotell Focus har utsetts till Årets Rookie av Swedish Hotels

ICA Nära Hemling: Ica Närakundernas guldmedalj hösten 2015

Gideåbygdens ekonomiska förening: Årets lokala utvecklingsgrupp 2015 Hela Sverige ska leva


Sidan uppdaterades

2019-02-11

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Fredrik Holmgren
Näringslivschef
0660-887 57
Skicka e-post