Årets Företagare 2014

Än en gång blev Företagarkvällen i Fjällräven Center en uppskattad och festligt inramad mötesplats för näringslivet. Kvällen är en del av Företagardagarna som arrangeras för sjätte året, i ett samarbete mellan Företagarna, Handelskammaren, Örnsköldsviks Industrigrupp och Örnsköldsviks kommun. Allt för att stärka samarbetet och bygga nätverk mellan företag samt bidra till en positiv utveckling av arbetsmarknaden i regionen.

Det var en grupp stolta, glada och överraskade företagare som fick ta emot priser i de olika kategorierna. Vinnare som representerar ett framgångsrikt näringsliv som väl förtjänar både uppmuntran och uppmärksamhet.

Alla vinnare vid Företagarkvällen, 5 februari 2015:

Årets företagare Åke Holmberg, Core IT

CoreIT är specialiserade på tjänster och produktförsörjning för att förbättra och utveckla IT-miljön hos sina kundföretag. Hemmamarknaden är främst Västernorrland men de följer också sina kunder ut i världen. Med sina drygt30 anställda engagerar de sig även i ortens lokala föreningsliv och har med bibehållen lönsamhet expanderat starkt de senaste åren.

Priset delades ut av Företagarna.

Årets företagande kvinna Camilla Thelin, CDesign.

Camilla har i CDesign byggt upp en framgångsrik verksamhet med god lönsamhet. Hennes affärsidé är att göra omgivningen lite vackrare, estetiskt tilltalande och praktiskt utformad, så att människor trivs i både hem och offentlig miljö. Camilla engagerar sig även i olika nätverk och evenemang, med viktiga budskap för framtiden. Med devisen ”Formstark inredning ger färgstarkt intryck” är Camilla en inspirerande förebild i hur man bedriver ett framgångsrikt företag.

Priset delades ut av nätverket KlöverDam i Örnsköldsvik.


Årets nyföretagare Linnea Liljedahl och Peter Eriksson, Restaurang Linnea och Peter

Linnea & Peter, två kockar som med ett genuint matintresse och ett framgångsrikt koncept, tagit den klassiska matlagningen till en ny nivå. Med gästen i centrum kombineras traditioner och nytänkande med detaljer som överraskar och lockar till flera besök.

Priset delades ut av Nyföretagarcentrum.


Årets miljöföretag SEKAB

Sekab förser industri och samhälle med långsiktigt hållbara kemikalieprodukter och biodrivmedel. Från att tidigare i huvudsak producerat etanolbaserade drivmedel är nu den huvudsakliga produkten gröna kemikalier tillverkade med förnybar bioenergi.

Priset delades ut av Örnsköldsviks kommun och 7an Mediapartner.


Årets utvecklare av staden och stadsnära turism Restaurang Mamma Mia

Från Trieste till Örnsköldsvik. Familjen Sternad öppnade stans absolut första pizzeria 1974. Från pizza till italiensk á la carte och med över 40 år i branschen, är Restaurang Mamma Mia ett unikum bland Örnsköldsviks restauranger. På ett charmant sätt har man nu också lyckats med en smidig generationsväxling.

Priset delades ut av Cesam vars styrelse utsett vinnaren.


Årets företagsledare Peter Johansson, Eurocon

Peter har genom ett oförtrutet idogt arbete, hela tiden med glimten i ögat, omvandlat ett relativt litet, Öviksbaserat företag från börsintroduktionen 2007 till att idag vara ett mer än dubbelt så stort, geografiskt och verksamhetsmässigt väl spritt företag som är ett av Aktietorgets mest välskötta. Peters positiva energi och uthållighet, som han otvivelaktigt grundlade under de oändliga träningspassen på Skyttis isrundel, genomsyrar Eurocon och gör företaget till en bättre arbetsplats.

Priset delades ut av Handelskammaren och Örnsköldsviks Industrigrupp.


Årets Öviksstjärna Lars Söderlind, Örnsköldsviks kommun

Lars har genom sin drivkraft, engagemang och lyhördhet lyckats med att locka hit arrangemang av stor bredd. Det bidrar till kommunens attraktivitet att kunna arrangera allt från Melodifestival, flottbesök, Auktionsrundan, O-ringen med mera. Mångsidigheten hos aktiviteterna speglar också Lars egna förmåga att knyta kontakter och vara en god ambassadör för Örnsköldsvik.

Priset delades ut av Företagarna, Handelskammaren och Örnsköldsviks Industrigrupp.


Årets Spotlight Magasin Höga Kusten. Håkan Nordström, Anders Lönn, Peder Sundström.

Ett nytt pris som delades ut för första gången med motiveringen att de lyfter fram det geografiska området som varumärke.

Sidan uppdaterades

2017-02-03

Sidansvarig: