Årets Företagare 2010

Följande vinnare med motivering utsågs under Företagarkvällen 10 februari 2011 i Fjällräven Center.

Årets Nyföretagare
Malin Wiklund, Intressera kommunikation
Årets nyföretagare representerar modernt, affärsmässigt entreprenörskap som med engagemang och tydlig strategi framgångsrikt har skapat ett företag med god tillväxt och egen profilinriktning.

Årets Cesampris
Marie Gunnarsson, Paisley Home
Med spännande sortiment med dragning åt New England, har hon målinriktat och beslutsamt drivit sin affärsidé. 
Starka varumärken som Odd Molly kompletterar verksamheten, då hon vidgat sortimentet med inredning till konceptbutik. Under devisen personligt, gediget, tidlöst är hon sinnebilden för Cesams arbete att förstärka Örnsköldsviks dragningskraft som handelsplats och besöksmål.
 
Almis FöretagarprisKärltvätt i Norr
Från idé till ett lönsamt företag där man på kort tid blivit marknadsledande inom sin bransch.
 
Årets Miljöföretag
Prismalence
Prismalence tillverkar och utvecklar belysningssystem där ljuset kontrolleras och sprids med prismatiska linser. 
Systemet  baseras på en unik, patentskyddad teknologi och Prismalence erbjuder belysningslösningar för de flesta efterfrågade behoven, såväl inomhus som utomhus, med energibesparingar på upp till 75%.

Årets företagsledare
Henrik Holmberg, Alab
Årets företagsledare har genom ett mångårigt, tydligt och kompetent ledarskap på ett föredömligt sätt bidragit till att utveckla företaget och dess medarbetare. Ledarskapet kännetecknas av engagemang, känsla, omvärldskunskap och stor branschkunnighet. Genom sitt ledarskap har han stärkt framtidstron, inte enbart inom företaget,  utan även i den kringliggande bygden. Företaget är också sedan många år framgångsrikt och mycket lönsamt. Ett målmedvetet arbete med investeringar till bästa tekniska standard har skapat förutsättningar för långsiktig överlevnad och säkrare jobb.

Årets företagande kvinna
Annacarin Holmgren, Fastighetsbyrån
Annacarin tog över Fastighetsbyrån i Örnsköldsvik 2007 och har sedan starten ständigt vuxit i uppdrag och medarbetare. Som mäklare är Annacarin engagerad i såväl köpare som säljare och lyckas göra båda sidor nöjda. Fastighetsbyrån utmanar idag konkurrenterna om titeln "störst i Örnsköldsvik" i flera kategorier av fastighetsmarknaden
 
Årets Företagare
Björnavagnar
Tog det modiga beslutet att ta ansvaret för Björnavagnar AB. Efter ett väl genomfört ägarskifte, utvecklar de nu ett modernt verkstadsföretag i glesbygd. De gör det med framgång, och med ett stort engagemang för företaget och för bygden.

Stort grattis till alla vinnare!

Sidan uppdaterades

2019-05-15

Sidansvarig: