Årets Företagare 2008

Följande priser delades ut vid Företagsgalan 2008

ALMIs Företagarpris 2008 - Lena Frejlin, Compositteknik AB
Lena Frejlin, VD Compositteknik Norr AB,  har gjort en resa utöver det vanliga.Från universitetetsstudier i St Petersburg, Ryssland till Sverige och Örnsköldsvik. Från anställd till chef och ägare av ett industriföretag med 14 anställda. Målmedvetet och med ett föredömligt affärstrategiskt arbete har hon utvecklat både företaget och dess medarbetare. Hennes ledarskap kännetecknas av engagemang och stor branschkunnighet.
Priset delades ut av Kristina Nilsson ALMI Företagspartner AB.

Årets CESAM pris 2008 - Anette Nyman, Ost & Delikatessbutiken
Motiveringen lyder: Anette är en sann entreprenör som på kort tid byggt upp en unik butik inom sitt affärsområde. Butiken stärker, på ett utsökt och pittoreskt sätt, utbudet i en levande stadskärna. Anette Nyman har visat prov på en stark entreprenörsanda och stor beslutsamhet.
Priset delades ut av David Widén, CESAM.

Årets Företagande kvinna 2008 - Ann-Chatrin Zackrisson, Tidlösa Ting i Bredbyn
Motiveringen lyder: Ann-Chatrin får priset för sitt uthålliga och starka entreprenörskap, där hon ständigt förnyar sig. Hon är också en viktig kugge i bygden både genom engagemanget i företagarföreningen och som förebild. Hon är dessutom drivande och har ett stort kontaktnät.
Detta pris, instiftat av Örnsköldsviks kommun och Klöver Dam, delades ut av Peter Holmqvist, Örnsköldsviks Kommun och Susanne Näslund, Klöver Dam.
 
Årets Företagsledare 2008 - Tord Berggren, Sanmina-SCI
Motiveringen lyder: Tord har, på ett föredömligt sätt, bidragit till att utveckla sitt företag och dess medarbetare. Ledarskapet präglas av såväl engagemang och känsla som god omvärldskunskap och stor bransch kunnighet. Genom denna typ av ledarskap stärks framtidstron inom företaget och bidrar till att stärka samhällets utveckling.
Detta pris, instiftat av de tre näringslivsorganisationerna Företagarna, Handelskammaren och Örnsköldsviks Industrigrupp, delades ut av förra årets pristagare Ola Hildingsson, Domsjö Fabriker.

Årets Nyföretagare 2008 - Catrine Forsman, Pagoni
Motiveringen lyder: Med ett modernt synsätt och ny teknik har Catrine etablerat webbutiken som säljer pärlor och smyckesdetaljer. Kombinationen av känsla för kunders behov och god kontakt med leverantörer har resulterat i att Pagoni redan efter två år nått god lönsamhet, anställt flera medarbetare och etablerats sig hos en stor kundkrets på den nordiska marknaden.
Detta pris, instiftat av Nyföretagarcentrum, delades ut av Monica Westberg och Jörgen Söderström som båda företräder Nyföretagarcentrum.
 
Årets Företagare 2008 - Anders Lundgren, Knightec
Motiveringen lyder: Anders har genom gott ledarskap tillsammans med engagerade medarbetare utvecklat Knightec AB till ett företag som tagit plats bland landets ledande teknikkonsulter. Örnsköldsviks stora teknikföretag har fått sin motsvarighet på konsultsidan. Engagemanget i ortens näringsliv tillsammans med egenskaper som är ett föredöme för andra företagare bidrar ytterligare till att årets pris går till en RIKTIG INGENJÖR.
Detta pris, instiftat av Företagarna i Örnsköldsvik, delades ut av Elvy Söderström, Örnsköldsviks Kommun och Wilhelm Nordeman, Företagarna.

Sidan uppdaterades

2017-02-03

Sidansvarig: