Årets Företagare 2007

Årets Nyföretagare 2007 - Markus Edlund Svets och Smide (MES-Smide)
Motiveringen lyder: Markus Edlund har med vision och brinnande engagemang etablerat en tillverkande industri i Myckelgensjö. Kombinationen av goda yrkeskunskaper och knivskarpa blick för marknadsföring har resulterat i att MES-Smide redan efter två år nått lönsamhet, anställt flera medarbetare och etablerat sig på den nordiska marknaden.
Priset delades ut på Swedbank arena 22 oktober av Vice ordförande på Nyföretagarcentum, Anders Johansson och Nyföretagsrådgivare Monica Westberg.

ALMIs Företagarpris 2007 - MOMS Finans AB
"Johnny har sakta men säkert byggt upp ett framgångsrikt företag. Han har utvecklat en egen avancerad programvara som nav för momshanteringen och erbjuder en enastående service åt sina kunder, säger Lars Nilsson, företagsutvecklare på ALMI"
Priset delades ut på Swedbank Arena 30 oktober. Priset mottogs av grundaren tillika VD för MOMS Finans, Johnny Klingenberg. Prisutdelare var Kristina Nilsson platschef ALMI Örnsköldsvik och Lars Andersson VD ALMI Västernorrland.

Årets Företagande Kvinna 2007 - Annika F Häggquist, AB Proffser  
Motiveringen lyder: Annika Häggqvist är en företagare som arbetar utifrån hög moral och etik. Annika ser sin personal som individer som bör utvecklas efter sin förmåga och är företagets största resurs. Att företagets tillväxt kombineras med affärsmässighet  är mycket viktigt och går därför "hand i hand" med personalens utveckling. Priset delades ut på Swedbank Arena 3 november av Anne-Marie Niemi, Företagslotsen och Vanja Östman, Världsklass 2015.

Årets företagsledare 2007 Ola Hildingsson, Vd Domsjö Fabriker AB
Årets pristagare har genom ett tydligt och kompetent ledarskap bidragit till att utveckla sina medarbetare och sitt företag på ett utomordentligt fördömligt sätt. Hans ledarskap kännetecknas av engagemang, känsla, omvärldskunskap och stor branschkunnighet.

Genom hans ledarskap har framtidstron stärkts - inte enbart inom Domsjö Fabriker utan även i den kringliggande bygden.
Priset delades ut 22 november Swedbank Arena vid Modos hemmamatch mot Mora av Jörgen Schulze på uppdrag av de tre näringslivsorganisationerna, Företagarna, Handelskammaren samt Örnsköldsviks Industrigrupp.

Årets företagare 2007Jörgen Söderström och Magnus Sedin, Eltech Nord AB
Motiveringen lyder:
Jörgen Söderström och Magnus SEdin har efter ett väl genomfört generationsskifte och i nära samarbete med krävande kunder utvecklat Eltech Nord AB. Grunden är lagd för en fortsatt expansion baserad på hög kvalitet och storl yhördhet för marknadens krav.

Priset delades ut på Swedbank Arena 26 november av Wilhelm Nordeman, ordförande i Företagarna Örnsköldsvik och Bengt Westin, tillförordnad kommundirektör.

Sidan uppdaterades

2017-02-03

Sidansvarig: