Utökade utbildningsmöjligheter i Örnsköldsviks närområde

Informationen korrigerad 13 juli.


Nya utbildningsmöjligheter har skapats i Örnsköldsviks närområde genom regeringens utökade satsning för att lindra konsekvenser av coronapandemin och ge människor möjlighet att vidareutbilda sig eller att utbilda sig inom ett nytt yrke. Universitet och yrkeshögskolor har fått utökade platser. Även inom folkhögskolan har utbudet utökats. Örnsköldsviks och Ålsta folkhögskolor erbjuder, med start i höst, grundläggande respektive förberedande vårdutbildningar.

Grundläggande vårdutbildning vid Örnsköldsviks folkhögskola. Kursen som är ettårig riktar sig till dig som vill kombinera yrkesstudier inom ett bristyrke med att läsa in ämnen på grundskolenivå på Allmän kurs. Kursen ger dig en grundläggande vårdutbildning som förbereder dig för arbete eller vidare studier inom vård och omsorg samtidigt som du läser grundskoleämnen. Kursen har löpande antagning.

Läs mer om grundläggande vårdutbildning vid Örnsköldsviks folkhögskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förberedande vårdutbildning vid Ålsta folkhögskola med studier i Fränsta och Sundsvall. Det är en allmän kurs på ett år som vänder sig till dig som vill kunna arbeta inom vården och som trivs med att arbeta med andra människor, såväl kollegor som brukare. Kursen förbereder dig för vidare studier inom vård och omsorg, exempelvis vårdbiträdes- eller undersköterskeutbildningen. Den är också ett bra val för dig som har ett annat modersmål än svenska. Sista ansökningsdag är 7 augusti.

Läs mer om den förberedande utbildningen vid Ålsta folkhögskola.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2020-07-13