Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Örnsköldsvik prisat för ”Bästa Tillväxt” i länet

Örnsköldsviks kommun har tilldelats kreditupplysningsföretaget Synas utmärkelse ”Bästa Tillväxt 2106”. Den årliga utmärkelsen tilldelas den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Helt enkelt där företagen växer bäst.

– Utmärkelsen är en bekräftelse på den framåtanda och drivkraft som finns hos företagen runt om i vår kommun. ”Bästa Tillväxt” är en positiv signal som stimulerar till fortsatt utveckling både för näringslivet och för oss som kommun, säger Fredrik Holmgren, näringslivschef i Örnsköldsviks kommun.

Om priset
Det är tionde gången som Syna delar ut priset "Bästa Tillväxt" med syfte att uppmärksamma kommuner med en bred och stabil tillväxt. Den kommun i varje län som har störst andel växande företag tilldelas priset. Tre värden mäts:
‐ Andelen företag som har en omsättningsökning som överstiger 5 procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
‐ Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
‐ Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna. Indexet baseras på alla svenska aktiebolags senast tillgängliga bokslut. Kommuner med färre än 100 aktiebolag har tagits bort eftersom resultatet annars blir missvisande.

 

Pressmeddelande från Syna länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2016-11-16

 Kontakta oss

Fredrik Holmgren
näringslivschef 
0660 - 887  57