Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Örnsköldsvik besökte kanadensiska ambassaden för att positionera sig som bioekonomins centrum i Sverige

Helena Näsström från Örnsköldsviks kommun och projektet Cleaner Growth tillsammans med kanadensiske ambassadören Kenneth Macartney.

Helena Näsström från Örnsköldsviks kommun och projektet Cleaner Growth tillsammans med kanadensiske ambassadören Kenneth Macartney.

23 maj hölls ett bioekonomievent på den Kanadensiska ambassaden i Stockholm. Representanter från Örnsköldsvik, från projektet Cleaner Growth, Processum och SEKAB, var där och fick information om Kanadas stora satsning på miljöteknik och bioekonomi och om Kanadas nya miljömål.

– Mycket av den utveckling som sker i Kanada, med sin stora skogsareal, är jämförbar med det som gjorts och görs hos oss i Framtidens Bioraffinaderi och i Processums medlemsföretag. Det bekräftar att vår region ligger långt fram inom den skogliga bioraffinaderiutvecklingen, säger Helena Näsström vid Örnsköldsviks kommuns näringslivskontor. 

Exempel på gemensamma utvecklingsprojekt mellan Sverige och Kanada är: nya användningsområden för lignin, utvecklingen av naokristallin cellulosa samt utvecklingen av nya biodrivmedel.

Aktuelltartikel publicerad av: Maria Isaksson

2016-05-27

 Kontakta oss

Helena Näsström
Utvecklingsstrateg och projektsamordnare 
0660 - 884 22
Skicka e-post