Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nytt projekt - Digilots Örnsköldsvik

Digitaliseringens framfart skapar nya möjligheter för företag men ställer även höga krav på affärsmodeller och teknikkompetens. För att underlätta för Örnsköldsviks näringsliv att ta tillvara digitaliseringens möjligheter startar Örnsköldsviks kommun under hösten 2017 upp projektet Digilots – digitala steg för tillväxt.

Örnsköldsviks kommun är projektägare och kommer att arbeta tillsammans med företagsorganisationerna Örnsköldsviks industrigrupp, Handelskammaren och Företagarna i Örnsköldsvik. I dagarna kom besked från Tillväxtverket om ekonomiskt stöd till projektet.

Örnsköldsviks näringsliv har ett antal större internationella koncerner inom verkstads- och processindustri med en produktion som till stor del exporteras. Det handlar om stora företag med potential att hänga med i digitaliseringsutvecklingen tack vare kompetens och infrastruktur. Men det behövs en satsning för att de mindre, lokala företagen ska vara fortsatt attraktiva i den globala konkurrensen. Särskilt i sin roll som underleverantörer.

- Digitalisering är något som berör alla våra företag, små som stora, säger Fredrik Holmgren, näringslivschef Örnsköldsviks kommun. Med hjälp av projektet och våra digilotsar kommer vi initialt kunna hjälpa 25 företag att utveckla sina verksamheter.

Projektet har som mål att Örnsköldsviks näringsliv ska ta viktiga steg för att ta tillvara digitaliseringens tillväxtskapande möjligheter och säkra underleverantörernas fortlevnad utifrån kundernas krav på digitalisering.


Aktuelltartikel publicerad av: Gabriella Röschman

2017-04-21

 Kontakta oss

Fredrik Holmgren
Näringslivschef
0660 - 887 57
Skicka e-post