Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nu startar Företagsakuten – stöd för dig som är företagare

Örnsköldsviks kommun arbetar aktivt för att på bästa sätt stötta näringslivet i kommunen i coronaepidemin. Tillsammans med Företagarna Örnsköldsvik, Örnsköldsviks Industrigrupp, Handelskammaren Mittsverige och CESAM erbjuder Örnsköldsviks kommun nu Företagsakuten. En kostnadsfri tjänst där du som är företagare snabbt kan få rådgivning och stöd, för att minska de ekonomiska konsekvenserna till följd av coronaepidemi.

-De lokala företagen är avgörande för Örnsköldsviks framtid och nu ställs de inför många olika utmaningar och beslut. Med samarbetet Företagsakuten vill vi hjälpa dem överbrygga den här tuffa perioden. Inget företag ska ha missat stöd på grund av att det kan vara svårt att hitta rätt på internet, säger Fredrik Holmgren, näringslivschef, Örnsköldsviks kommun.

Hos Företagsakuten kan du få hjälp med frågor om bland annat kortidspermitteringar, varsel och likviditetsproblem. Rådgivningen får du av lokala företagsrådgivare som anslutit sig till Företagsakutens konsultbank.

-Det är en extrem situation just nu och den drabbar framförallt de vi i Företagarna representerar - små och medelstora företag. Det känns jättebra att vi kunnat kraftsamla oss i en Företagsakut. Vi är särskilt glada för att lokala företag inom stödjande branscher blir de som anlitas för att ge stöd till drabbade branscher, där gör Örnsköldsvik något ovanligt och det ger en dubbel vinst för det lokala näringslivet, säger Stina Haglund, Företagarna Örnsköldsvik.

Läs mer och kontakta Företagsakuten.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2020-04-01