Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Många besökare på Yrkesmässan 2017

Under onsdagen arrangerades Yrkesmässan för fjärde året på Fjällräven center. Mässan riktade sig till niondeklassare, gymnasieelever vid introduktionsprogrammen och unga arbetssökande 18-24 år. På plats fanns ett 60-tal olika arbetsgivare från privata och offentliga verksamheter där omkring 130 stycken unika yrken presenterades.

Ungdomarna fick under dagen möjlighet att prata med representanter för olika yrken, företag och branscher för att både inspireras och få mer kunskap om olika yrken och utbildningsvägar. Nytt för i år var att representanter från gymnasieutbildningarna även fanns på plats.

Dagen inleddes med en yrkesmodeshow där olika yrkeskategorier lyftes fram, som exempelvis CNC-operatör, ingenjör och sjuksköterska med flera. Efter yrkesshowen var det mingel på mässgolvet för att ta del av information, tävlingar och godsaker. Som en avslutning på dagen fick ungdomarna även lyssna på en inspirationsföreläsning av Andreas Domeij där han bland annat uppmanade att våga göra val och följa sina drömmar.

Yrkesmässan arrangerades av Destination Jobb i samarbete med Örnsköldsviks kommun och arbetsgivare i Örnsköldsvik.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2017-10-19