Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lovordades för stadskärnearbetet

Högtidlig prisutdelning på föreningens Svenska Stadskärnors bankett

Ragnhild Backman - ordförande Cesam, Per Nylén - kommunstyrelsens 1e vice ordförande och Anette Forsberg - centrumutvecklare tar del av juryns motivering.

Örnsköldsviks mångåriga samarbete fick lovord igår kväll när utmärkelsen Årets stadskärna delades ut vid Svenska stadskärnors årskonferens i Västervik. Det är i år 20-årsjubileum för Cesam, Centrum i Samverkan, och glädjen var stor när det stod klart tidigare i år att staden blev nominerad tillsammans med Linköping och Eskilstuna. Det blev dock Linköping som knep vinsten och blev gratulerad av kollegorna från Örnsköldsvik och resten av Sverige.

Under dagen presenterade centrumutvecklare Anette Forsberg tillsammans med Cesams ordförande Ragnhild Backman, kommunstyrelsens vice ordförande Per Nylén och samhällsbyggnadsförvaltningens chef Carina Edblad arbetet för stadskärnan. Över 500 personer från näringsliv, kommun och andra organisationer fanns på plats för att ta del av Örnsköldsviks och de två övriga nominerades erfarenheter och tips för att utveckla sina städer vidare.

- Jag är stolt över vårt gemensamma arbete som pågått under så lång tid, understryker Per Nylén. Det är förstås en riktigt fin bekräftelse att än en gång kunnat visa oss så starka i en allt starkare konkurrens.

Juryns motivering till nomineringen av Örnsköldsvik är, med en blinkning i slutet till värdskapet till artisterna i samband med Melodifestivalen i staden:

”Örnsköldsvik har ett mångårigt samarbete, vilket lett till att staden åter nomineras till Årets Stadskärna. Större investeringar utvecklas, framförallt nya bostäder där passion och funktion samspelar. Det politiska modet har blivit ett förtroende och tillsammans bygger man en plats i världsklass för nyfikna med framtidstro. Ungdomars rörlighet och trygghet står högt på dagordningen. En modell för samverkan har utvecklats som även gynnar orterna – stad och bygd i balans. Staden marknadsförs som centrum i ett naturskönt område. Det personliga engagemanget är tydligt. För vem vill inte ha en egen norrlänning”

Under konferensen blev också Lena Lindström, näringslivsutvecklare i Örnsköldsviks kommun, avtackad efter 10 år som styrelseordförande i Svenska stadskärnor.


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2018-05-31