Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland har skärpt de allmänna råden i länet för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Intressanta företagsbesök gav idéer för framtiden

Elisabeth Österlund och Jonas Boström besöker Norrflärke Allservice AB. Lars-Erik Nordlander och Christine Persson ger en visning av verksamheten.

Välmående företag är en viktig del i ett framgångsrikt Örnsköldsvik. Tisdag 4 februari var det dags för den årliga företagsbesöksdagen. Ett tillfälle då politiker och tjänstepersoner ger sig ut och besöker olika företag runt om i kommunen för att stärka samarbetet och dialogen med företagen. Sammanlagt genomfördes 24 företagsbesök.

Ett av företagen som fick besök under dagen var Norrflärke Allservice AB strax utanför Bredbyn. Familjeföretaget som huvudsakligen arbetar med värme-vatten- och sanitetsinstallationer grundades för snart 30 år sedan och består av fyra anställda, varav tre är familjemedlemmar. Idag omsätter företaget cirka 10 miljoner kronor och är väletablerade i branschen.

Hos Norrflärke Allservice AB klappar hjärtat för bygden och man satsar på att bygga bra samarbeten med andra lokala företag på orten för att kunna utvecklas.

-För oss är det oerhört viktigt att våra kunder är nöjda med det arbete vi utför. Det gäller att hitta lösningar för att anpassa oss efter det kunderna efterfrågar. Tillsammans med andra lokala företag kan vi erbjuda helhetslösningar inom bland annat VVS, el och snickeri, säger Lars-Erik Nordlander, ägare av Norrflärke Allservice AB.

Kunderna finns främst i Anundsjö med omnejd. Som många andra verksamheter på mindre orter är en av utmaningarna att bibehålla både kunder och kompetens lokalt.

-Vi har en fantastisk miljö här där det finns massor av verksamheter och engagerade personer, men fler behövs. Därför är det viktigt med en fungerande samhällsservice för att fler ska fortsätta att vilja bo, leva och verka på orten, säger Christine Persson, Norrflärke Allservie AB.

Satsningen ”Företagens framgång – Örnsköldsviks framtid” är man mycket positiva till och lyfter bland annat efterfrågan på fler uppdelade upphandlingar och fler möjligheter för aktörer att teckna avtal områdesvis.

-Det är positivt att kommunen kommer på besök så att vi har en möjlighet att informera om vår verksamhet och diskutera framtida behov, säger Lars-Erik.

Vill du att någon på näringslivsenheten kommer och hälsar på dig och ditt företag? Näringslivsenheten gör företagsbesök under hela året. Varmt välkommen att höra av dig.

Kontaktuppgifter till näringslivsenheten.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2020-02-07