Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Intensiv dag med ett 40-tal företagsbesök

Fredrik Holmgren, Per Nylén och Martina Hallberg fick en rundvandring i Sanminas lokaler av Tord Berggren, Lars Eidenvall och Kristina Svensson.

I tisdags 5 februari var politiker och tjänstepersoner från Örnsköldsviks kommun ute på 42 företagsbesök i kommunen. Den årliga besöksdagen är en möjlighet att lära känna företagen i Örnsköldsvik bättre och få en inblick i deras vardag. Sammanlagt deltog 17 politiker och 25 tjänstepersoner.

– Företagsbesöken är mycket uppskattade och ger oss en möjlighet till input, både på vad som fungerar bra för företagen och vilka utmaningar de står inför. Vi tar med oss många bra synpunkter från dagen säger, Fredrik Holmgren, näringslivschef Örnsköldsviks kommun.

Under dagen besökte kommunstyrelsens ordförande Per Nylén, näringslivschef Fredrik Holmgren och utvecklingsstrateg Martina Hallberg bland annat företagen Sanmina och Flexite.

Sanmina är ett globalt företag med kontor runt om i världen och har varit verksam i Örnsköldsvik i 50 år. I den 10 000 kvadratmeter stora lokalen i Gålnäs tillverkar Sanmina högteknologiska produkter inom framförallt medicin och industri till företag över hela världen. Idag arbetar närmare 300 personer i Örnsköldsvik.

– Vi har duktig kompetens här i Örnsköldsvik för att hjälpa våra kunder att utveckla sina produkter, men vi ser en utmaning att locka hit fler ingenjörer. Idag löser vi det bland annat genom att anlita konsulter men vi vill fortsätta att bygga kompetens här, säger Tord Berggren, platschef på Sanmina i Örnsköldsvik.

Det blev även ett besök hos Flexite i Ås. Företaget har sitt huvudkontor i Örnsköldsvik och erbjuder konsulttjänster och programvaran flexite till kunder som vill effektivisera och digitalisera arbets- och informationsflöden. Företaget har idag kunder inom en mängd branscher, både inom offentlig och privat sektor. Även här är kometensförsörjningen en viktig fråga.

Per Nylén, Martina Hallberg och Fredrik Holmgren på besök hos Flexite i Ås.

– För att utveckla vår verksamhet på plats och möta våra kunders behov är rätt kompetens, både på kort och lång sikt viktig, säger Per-Anders Bjuggstam, Flexite.

Näringslivsenheten gör företagsbesök under hela året. Vill du att någon på näringslivsenheten kommer och hälsar på dig och ditt företag? Då är du varmt välkommen att höra av dig.

Här hittar du kontaktuppgifter till näringslivsenheten.länk till annan webbplats

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2019-02-07