Fanny tog steget – och hittade hem

Ibland känns det rätt från början. Så var det när stockholmaren Fanny matchade med Andi på Tinder. Så var det också när hon för första gången körde den slingriga vägen fram till gården vid skogens kant i Källom, utanför Sidensjö i Örnsköldsviks kommun.
- Jag hittade hem på alla plan – direkt!

Livet hon lever är just det hon drömt om. Men kanske inte vetat om att det var en dröm - förrän nu. Tillvaron har ändrats på bara några månader. Och bara till det bättre.

- Jag är på rätt plats i livet just nu, säger Fanny Ahlinder när hon stövlar fram längs den leriga vägen utanför den röda gården i Källom.

Livet innan matchningen på dejtingappen och innan första resan till den norrländska byn var inte heller att förringa. Men allt gick snabbt för 27-åriga Fanny som är född och uppväxt i Stockholm. Där var det ibland ett tempo hon inte riktigt orkade med.

- Det var ett ekorrhjul. Jobb, äta, träna, sova och umgås med vänner, mer än så hann jag inte med. Jag hade ingen riktigt egentid och ibland mådde jag inte så bra i min lägenhet på 36 kvadrat.

För Fanny, som är bipolär, går känslorna upp och ner, som för många andra. Men med diagnosen kan de ibland åka fullkomlig berg- och dalbana. Något Fanny även delar med sig av på sitt Instagramkonto ”fannys_form”. Där följer tusentals hennes vardag med träning, kost och livets upp- och nergångar.

– När jag fattar beslut kan det ibland gå lite väl snabbt. Så jag måste alltid tänka till en extra gång.

Den första resan upp till Källom var kanske inte helt genomtänkt. Hon hade ju aldrig träffat Andi, även han en stockholmare som lämnat storstaden. Efter timmar i telefon styrde hon bilen norrut. En resa hon aldrig ångrat.

- Jag kände snabbt att här vill jag stanna, med Andi och Santo (parets hund, en American bully).

Och snabbt gick det. Efter bara några månader sa hon upp sig från lärarjobbet i Stockholm på en skola med 600 elever. I stället väntade en ny tillvaro, inledningsvis med jobb inom hemtjänsten och sedan tjänst som lärare på Skorpedskolan med 39 elever.

Livet i Stockholm blev ett liv i Örnsköldsvik där det aktiva paret lägger mycket tid på det gemensamma intresset hälsa och friskvård. I Örnsköldsvik har de dessutom haft råd att komplettera huset i Källom med ett hus strax utanför stan.

- Här har jag så mycket egentid. Efter en dag på jobbet hinner jag med massor. Antingen tar vi fyrhjulingen och drar iväg i skogen med Santo, plockar svamp, tar en löptur eller så åker vill till crossfit-gymmet i stan.

Det nya livet på landet passar Fanny som handen i handsken och jobbet stortrivs hon med.

- Jag och Andi är sociala, så vi har hittat vänner på nolltid.

Ryktet har gått om stockholmarna i Källom. Och de har välkomnats med varm hand – av hela bygden.

- Jag har dessutom spelat fotboll i Skorpeds damlag. Där fick jag nya vänner och lärde känna supportrarna. I Stockholm kände jag inte mina åtta grannar som bodde på samma våningsplan. Här känner jag numera hela byn!

Det är få saker denna aktiva person saknar. När längtan till Stockholm och familjen blir för stor åker hon dit. Nästan genast längtar hon ”hem”.

- Örnsköldsvik passar mig helt perfekt. Det enda jag saknar är längre öppettider annars finns det mesta och jag gillar att det är nära till fjällen.

Superlativen strösslas över Örnsköldsvik, som är en plats Fanny hittat hem till. En stor vinst i sig – men den största är en annan.

- Jag mår så otroligt bra. Nu har jag få dippar och är mer jämn i humöret.

Nu drömmer hon framåt och till att bilda familj.

- Vi kommer garanterat att bo kvar här. Med villa, vovve, Volvo och barn så klart.

Och till dig som är redo för en livsstilsförändring hälsar Fanny det här:

- Våga. Det kan gå åt skogen men det kan också gå bli hur bra som helst! Jag har hittat mitt sätt att leva. Hoppas du hittar ditt.

Vill du veta mer? Följ Fanny på Instagram Länk till annan webbplats..


Text: Sofia Göth

Foto: Ludwig Grundström

Fanny Ahlinder mötte kärleken på Tinder och flyttade norrut. ”Våga. Det kan gå åt skogen men det kan också bli hur bra som helst” säger hon.

Örnsköldsvik passar lärarinnan Fanny Ahlinder perfekt. I dag jobbar hon på en skola med 39 elever, i Stockholm hade skolan betydligt fler elever än så.

"Efter en dag på jobbet hinner jag med massor. Jag plockar svamp, tar en löptur eller åker till crossfit-gymmet i stan."

Fanny Ahlinder


Ring, maila eller besök vårt kontaktcenter!

Hitta din nya arbetsgivare på Jobba & lev Örnsköldsvik!

Sugen på fler stories från oss som redan bor i Örnsköldsvik?
Här hittar du allt innehåll från #utsiktörnsköldsvik.