Ja

Fritid och aktiviteter som förgyller fritiden

I Örnsköldsvik finns förutsättningar för dig som vill ha ett rikt och aktivt liv. Vi är kända för att vara en riktig hockey- och idrottskommun, där Modo Hockey och alla NHL - proffs sticker ut lite extra. Men här finns även ett varierat kultur- och nöjesliv. Gillar du att sjunga i kör? Älskar du jazz? Vill du gå på teater? Här finns allt från den intima och lilla scenen till den stora evenemangsarenan.

Är du frilufts- och motionsintresserad finns skidspåren, kanotlederna, slalombackarna, skoterlederna med mera. Vildmarken behöver vi väl knappast nämna? Här finns även gott om plats och möjligheter även för dig som är lite mindre aktiv och som bara vill koppla av och njuta av den fantastiska miljö som Örnsköldsvik erbjuder.

Restauranger och nöjen

De senaste åren har Örnsköldsvik utvecklats till en kulinarisk pärla och en perfekt plats för en smakrik resa. Här har gastronomin förgyllts med nya restauranger som startats av passionerade krögare, och erfarna smakmästare har valt denna destination för sina kulinariska kreationer.

Men Örnsköldsvik är inte bara en matstad, utan även en plats för upplevelser, där det finns gott om evenemang, nöjeshallar och aktiviteter för hela familjen.

Bara 50 minuter bort med Botniabanans snabbtåg finns Umeå, med sitt dynamiska nöjesliv. Här kan du utforska en annan värld av möjligheter och utöka din horisont med nya upplevelser och spännande äventyr.

Tillsammans erbjuder vi ett totalt utbud som passar de flesta åldrar och smaker.

Inspirerande kulturliv

Vår stad är inte bara en plats på kartan; den är en sjungande, dansande och spelande gemenskap som öppnar dörrarna till en värld av konstnärlig möjlighet.

Grunden är stabil med en kulturskola som är en nationell förebild, liksom två låtskrivarskolor och en musiklinje för studenter som fyllt minst 18 år.

Föreningslivet blomstrar med bland annat orkestrar, körer, rockgrupper, folkmusik, jazzklubb, balett, jazzdans och bugg.

Höga Kusten, även känd som Konstnärskusten, är hem för över hundra verksamma konstnärer. Även när det gäller offentlig utsmyckning och hembygdsgårdar spelar Örnsköldsvik i högsta divisionen, bland annat tack vare unika donationer och stiftelser.

Brett och stort föreningsliv

I det breda föreningslivet är engagemanget stort och förmågan att åstadkomma saker tillsammans fantastisk. Drygt 600 föreningar är grundstommen till vårt varierade och levande frilufts-, idrotts- och kulturliv. Via föreningarna lär du snabbt känna andra med liknande intressen – i slalombackarna, på idrottsplatserna, vid brädspelet, på körscenen eller var du nu känner dig mest hemma.

Friluftsliv utöver det vanliga

I Örnsköldsvik finns förutsättningarna för att leva ett gott och aktivt liv där det finns utrymme för fritiden. Här kan du ta del av ett friluftsliv utöver det vanliga och vi arbetar hårt med att tillgängliggöra den fantastiska naturen för alla. Ett arbete som årligen placerar oss i toppen bland Sveriges friluftskommuner.

Kul för familjen
(Webb Fritidstipset)

Fritid och aktiviteter