Lär känna våra skolor

Väljer du Örnsköldsviks gymnasium, så kommer du att känna traditionen och tryggheten, men även den där "goa" familjära känslan, som så många generationer av Örnsköldsviksbor har fått uppleva. Eftersom programutbudet är brett, så är chansen stor att du hittar den där utbildningen som passar just dig. Hos oss får du inte bara en skolgång, utan en upplevelse och ett minne för livet att dela med andra oavsett generation.

En liten inblick i Örnsköldsviks gymnasium och våra skolor.

Trivsamma studiemiljöer och moderna studiehjälpmedel

I skolbiblioteken på respektive skola lånar du dina läromedel, såväl böcker som en personlig laptop(?). Böckerna och annan media har du även tillgång till bibliotekskatalogen.

I biblioteken kan du också sitta och plugga och få hjälp av personalen att hitta media för dina studier, tips om nyutkomna böcker och lära mer om källkritik.

Alla Örnsköldsviks kommuns skolor använder det digitala systemet Vklass. Förutom information från skolan, så registreras och kommuniceras din närvaro och frånvaro här till dig och din vårdnadshavare.

Läs mer om biblioteken och läromedel.

Bibliotek?

Lärarundervisning?

Moderna lokaler och utrustning

En skola för alla

Vi vill att våra elever ska trivas och ge dem förutsättningar i en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. Genom Elevhälsan arbetar vi med hälsofrämjande och förbyggande frågor, däribland stöd med medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser.

Samtliga skolor skolor i Örnsköldsviks kommun har rutiner för att utreda, åtgärda och följa upp trakasserier, sexuella trakasserier, kränkande behandling och mobbning.

Har du ett annat modersmål än svenska eller identifierar dig med någon av de nationella minoriteterna, så erbjuds du modersmålsundervisning.

Läs mer om stöd i hälsa, studiero och trygghet för gymnasieelever.

Utsiktsplatser med fantastiska vyer.

Något om mångfald.

%%#6a762a%%accent-1%%
Rastplatser för fika och en stunds avkoppling.

Något om stöd.

Stugor för övernattning.

Något om skolmiljön.

%%#6a762a%%accent-1%%

Nära stadskärnan, idrotten och naturen

Båda våra skolor är centralt belägna med närhet till stadskärnan med sina mysiga caféer, restauranger och butiker. Men det är även nära till naturen med vandringsleder- och cykelstigar samt idrotts- och motionsanläggningar för bland annat innebandy, fotboll, hockey och skidor, såväl längdåkning som alpint.

I Fjällräven arena ser du MODO Hockeys dam- respektive herrlag spela, men även andra idrottsevenemang, samt konserter med kända artister och grupper. Nästa år arrangeras Melodifestivalen i arenan.


Mysiga caféer att träffas på och för en "gofika"

Skyttis med skidspår, hallar för hockey, innebandy och curling m.m.

Nära stadskärnan med shopping och nöjen.

Kultur runt dans, sång och musik med mera

På Nolaskolan håller Örnsköldsviks kommunala kulturskola till. Den erbjuder undervisning inom musik, dans, teater, film, bild och form. Undervisningen är avgiftsfri och bedrivs både på dag-, eftermiddag-och kvällstid.

I Nolaskolans lokaler men även närliggande lokaler som Folkan arrangeras uppträdande både i gymnasieskolans och kulturskolans regi. Men här arrangeras även evenemang med nationellt kända artister.

Nere på stan finns kulturhuset H1 Sliperiet, som erbjuder aktiviteter som ger utrymme för kreativt skapande i alla åldrar.

Konsert i Nolaskolan.

Band som övar - kulturskolan

I kulturhuset H1 Sliperiet, ges utrymme för kreativt skapande i alla åldrar.