Ja

Lär känna våra skolenheter

Väljer du Örnsköldsviks gymnasium, så kommer du att känna traditionen och tryggheten, men även den där "goa" familjära känslan, som så många generationer av Örnsköldsviksbor har fått uppleva. Eftersom programutbudet är brett, så är chansen stor att du hittar den där utbildningen som passar just dig. Hos oss får du inte bara en skolgång, utan en upplevelse och ett minne för livet att dela med andra oavsett generation.

Trivsamma studiemiljöer och moderna studiehjälpmedel

Örnsköldsviks Gymnasium har en mängd olika miljöer där du som elev kan sitta och plugga. På vårt bibliotek hittar du böcker och annan media för dina studier.

Örnsköldsviks Gymnasium använder moderna digitala lärplattformar. Förutom information från lärare, skolpersonal och skolledning, registreras och kommuniceras även din närvaro och frånvaro i dessa system till dig och dina vårdnadshavare. Här hittar du undervisningsmaterial, uppgifter, läxor och andra dokument från dina lärare som du använder under din skolgång.

Läs mer om biblioteken och läromedel.

Bibliotek vid respektive skolenhet.

Många program att välja bland.

Moderna lokaler och utrustning

En skola för alla

Vi vill att våra elever ska trivas och vill ge dem goda förutsättningar i en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. Genom Elevhälsan arbetar vi med hälsofrämjande och förbyggande insatser, däribland stöd i medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska frågor. På båda våra skolor har eleverna tillgång till kuratorer, skolsköterskor, skolpsykolog och skolläkare. Utöver detta finns även studie- och yrkesvägledare, specialpedagoger samt speciallärare på både Nolaskolan och Parkskolan.

De elever som har ett annat modersmål än svenska eller identifierar sig med någon av de nationella minoriteterna, erbjuds möjlighet att ansöka om modersmålsundervisning.

Läs mer om stöd i hälsa, studiero och trygghet för gymnasieelever.

Utsiktsplatser med fantastiska vyer.

Vi vill att alla ska trivas på vårt gymnasium.

%%#6a762a%%accent-1%%
Rastplatser för fika och en stunds avkoppling.

Du kan alltid vända dig till Elevhälsan när du behöver den.

Stugor för övernattning.

Trivsamma och trygga skolmiljöer.

%%#6a762a%%accent-1%%

Nära stadskärnan, idrotten och naturen

Båda våra skolenheter är centralt belägna med närhet till stadskärnan med sina mysiga caféer, restauranger och butiker. Det är även nära till naturen med vandringsleder- och cykelstigar samt idrotts- och motionsanläggningar för bland annat innebandy, fotboll, hockey och skidor, såväl längdåkning som alpint.

I Hägglunds arena ser du MODO Hockeys dam- respektive herrlag spela, men även andra idrottsevenemang, samt konserter med kända artister och grupper.

Flera mysiga caféer att träffas på och för en "gofika"

På Skyttis finns skidspår, hallar för hockey, innebandy och curling m.m.

Närhet till stadskärnan med shopping och nöjen.

Kultur runt dans, sång och musik med mera

På Nolaskolan håller Örnsköldsviks kommunala kulturskola till. Den erbjuder undervisning inom musik, dans, teater, film, bild och form. Undervisningen är avgiftsfri och bedrivs både på dag-, eftermiddag-och kvällstid.

I Nolaskolans lokaler men även närliggande lokaler som Folkan arrangeras uppträdande både i gymnasieskolans och kulturskolans regi. Men här arrangeras även evenemang med nationellt kända artister.

Nere på stan finns kulturhuset H1 Sliperiet, som erbjuder aktiviteter som ger utrymme för kreativt skapande i alla åldrar.

Från konsert i Nolaskolan.

Kulturskolan för dig som är kultur- och musikintresserad.

I kulturhuset H1 Sliperiet, ges utrymme för kreativt skapande i alla åldrar.