Ja

Stadsnära platser för promenader

Här vill vi inspirera dig med några tips på stadsnära platser för härliga promenader. Har du inte upptäckt dem förut, så är det kanske dags nu.

Gillar du att vistas i stadsmiljö? Då ska du vandra längs strandkajen eller mellan parkerna i stan. Kanske besöka någon av butikerna längs vägen, passa på att beundra några av stadens konstverk eller den vackra bebyggelsen. Sätta dig ned på någon av bänkarna med en fikapåse och bara njuta av den vackra omgivningen. Om du tar dig en bit bort finns andra trivsamma platser däribland Hörnsjöns breda skogsstigar eller Bäckfjärdens promenadstråk på isen. Men det finns även fler ställen att upptäcka.

Platser för det lilla äventyret

Promenera själv eller tillsammans med någon annan. För avkopplingen och hälsan, men även för att det är det perfekta sättet att umgås.

1. Stadsträdgårdsparken
2. Örnparken
3. Museiparken
4. Lungviksparken
5. Strandparken
6. Inre hamnen
7. Vasalunden
8. Rådhusparken
9. Smedjebacken
10. Oskarsparken
11. Bonn-Oles trappa
12. Åsdalsparken
13. Hörnsjön

Långfärdsskridsko på glasklara naturisar.Förstora bilden

Karta över platser som du kan vandra mellan och besöka.

%%#6a762a%%accent-1%%
Skolisar som du nyttja kvällar och helger.

Promenader runt Höglandssjön - populärt alla tider på året.

Anlagda isbanor som alla kan nyttja.

Runt Hörnsjön kan du springa eller göra sköna promenader.

Exempel på möjligheter en bit bort från stan

Gullviks friluftsområde

Även på vintern är Gullvik värt ett besök. Vandra längs stranden eller vandra uppför Vikbottberget. Känn friheten och njut av vyerna. Här finns vindskydd för fikastunden.


Hörnsjön

På Varvsberget ligger Hörnsjön, där det finns iordninggjorda spår för en lättsam skogspromenad runt sjön. Där finns även fikaställen, vindskydd och grillplatser där du kan slå dig ned med din medhavda matsäck.

Höglandssjön (Hälsans stig)

Höglandsjön kallas även Hälsans stig. Här väljer du mellan att ta den korta eller långa promenaden runt sjön. Populärt ställe för inte minst Höglandsborna. Men här finns det gott om plats för fler.