Skridskoåkning på land, hav och sjö

Gillar du åka skridskor så finns det fantastiska möjligheter i Örnsköldsvik, när vädret tillåter att isbanor och isrinkar spolas och när isarna bär på sjöar och hav. Föredrar du att åka inomhus så finns det ishallar med tider för allmänhetens åkning.

Sol, vind och is är det bästa som jag vet

 

Långdfärdsskridskor en verklig naturupplevelse

En tur på blank is med nyslipade skridskor och när solen skiner blir en naturupplevelse du sällan glömmer. Se bara till att du har rätt utrustning och tar reda på vad som krävs för en säker åktur.

Skridsko på isbana en rolig aktivitet för hela familjen

När kylan har kommit för att stanna spolas många naturisbanor och isrinkar upp för allmänheten att använda. Många är också de skolisbanor som är öppna för allmänheten kvällar, helger och lov. Föredrar man att åka skridskor inomhus så finns det också ishallar som har tider öppna för allmänhetens åkning.

Läs mer om skridskoåkning Länk till annan webbplats.

Läs mer om skridskor inomhus

Långfärdsskridsko på glasklara naturisar.

Långfärdsskridsko på glasklara naturisar.

%%#6a762a%%accent-1%%
Skolisar som du nyttja kvällar och helger.

Skolisar som du nyttja kvällar och helger.

Anlagda isbanor som alla kan nyttja.

Anlagda havsisbanor som alla kan nyttja.

Exempel på isbanor i Örnsköldsvik

Skyttis uterink

Vid Skyttis idrottsområde finns en stor fin naturisbana utomhus med sarg och mål som står öppen för allmänheten att använda. Vid enstaka tillfällen kan uterinken vara bokad för särskilt ändamål.

Nordhemsvägens isbana

Vackert beläget vid Mycklingsbergets fot, hittar du Nordhemsvägens isbana. Det är en av flera naturisbanor som spolas för allmänhetens beroende på vädret. Tillsyn och skötsel sker på vardagar. Vid snöfall prioriteras i första hand gator och gångvägar. Alla isbanor har belysning och snöraka.

Månskensrinken i Bredbyn

I Bredbyn finns en isrink vid Anundsjöskolan som ägs av Anundsjö IF. Månskensrinken används till föreningsverksamhet och av skolan. Rinken hålls också av föreningen tillgänglig för allmänheten under lediga tider.

Vikingavallens isbana

En av flera naturisbanor som spolas beroende på vädret. Tillsyn och skötsel sker på vardagar. Vid snöfall prioriteras i första hand gator och gångvägar. Alla isbanor har belysning och snöraka.

Skärpe isbana

Isbanan vid Skärpekolan är en av Örnsköldsviks alla skolisbanor. De är tillgängliga för allmänheten under kvällar, helger och lov.