Det blir inte bara bostäder, utan en helt ny innergård mitt i stan när 60 hyreslägenheter byggs på Gallerian Magasinets tak på torget i Örnsköldsvik.

Högt i tak på Magasinet

Torget i centrala Örnsköldsvik tar höjd om Point Properties planer om hyreslägenheter går i lås. På Gallerian Magasinets tak planerar de att bygga 60 hyreslägenheter, från ettor till fyror. Och intresset har varit stort enligt Point Properties vd Magnus Åkesson.

- Vi har omkring tre intresseanmälningar på varje lägenhet som det ser ut idag. Det känns roligt.

%%#6a762a%%accent-1%%

NCC har fått i uppdrag av fastighetsbolaget Indulogg AB att skapa tre bostadshus, två med fjorton respektive elva våningar, samt ett mindre hus på fem våningar, som utöver lägenheter även ska inrymma någon form av restaurang och/eller kontorsverksamhet. Det ska byggas garage och på området planeras det för grönskande ytor som knyter an till Lungviksparken strax intill.

– Det behövs alltid fler bostäder, speciellt då industrin i Örnsköldsvik tar hem stororder efter stororder. Jag har mina rötter i Örnsköldsvik och det känns därför extra roligt att få ta sig an det här bostadsprojektet på denna fantastiska tomt, säger Andreas Wikman, affärschef NCC.


Arkitekt för bygget är Staffan Lindahl vid TM Konsult, som designat tre byggnader med moderna uttryck i svart och vitt, som kommer att ge betraktaren från staden ett intryck av smala siluetter mot havet för att inte begränsa utblickarna.

– Nyproduktion har genom tiderna gått bra i Örnsköldsvik, det finns ett stort intresse och många är nyfikna av de projekt som

– Intresset för Framnäsudden var stort redan innan säljstarten och de större lägenheterna såldes snabbt. Vi får fortfarande nya förfrågningar varje vecka och snart är alla lägenheter i första etappen sålda, säger Annica Åslund Olsén.

Just nu pågår planering och intressekoll för etapp två, femvåningshuset med femton lägenheter som kommer inrymma restaurang/kontorsverksamhet. Säljstart för lägenheter i etapp två förväntas ske efter sommaren.


Text: Jessica Andersson
Foto: Point Properties.