Ja

Illustration över fyra nya bostadshus omgivna av grönskande skog och med utsikt över ett hamninlopp.

Bostadsprojektet Björkplantagen med de fyra planerade flerfamiljshusen som blickar ut över Örnsköldsviksfjärden.

Björkplantagen: Natur-och stadsnära nyproduktion i populärt bostadsområde

I det populära bostadsområdet Järved några minuter från centrala Örnsköldsvik hittar du Björkplantagen, som erbjuder ett toppmodernt boende med havsutsikt. Ett drömprojekt för byggherre Magnus Gestrin som själv har sina rötter i Örnsköldsvik.
Nu har ett markavtal för Björkplantagen undertecknats.

— Jag började min bana som ishockeyspelare och under min tid i Elitserien växte intresset för att rita och bygga hus. Nu är det över tio år sedan jag valde att utbilda mig till byggingenjör och via mitt yrke som konsult på WSP har jag hjälpt många andra med stora och små byggprojekt. När jag nu förverkligar mitt eget bostadsprojekt och är med och utvecklar Örnsköldsvik är det en stor dröm som går i uppfyllelse, säger Magnus Gestrin, byggherre för bostadsprojektet Björkplantagen.

Björkplantagen ligger på en naturskön tomt som sluttar lätt ned mot den vackra Örnsköldsviksfjärdens hamninlopp och erbjuder utöver vacker utsikt även närheten till Örnsköldsviks stadskärna, hav, natur, skola, idrott och aktiviteter. Projektet som består av totalt fyra flerfamiljshus med bostadsrätter, gemensamt garage, carportlänga, cykelparkeringar samt en trivsam utemiljö, har gestaltats av arkitekt Malin Nilsson samt landskapsarkitekten Kristofer Södergren.

Att umgås med familjen betyder mycket för byggherren Magnus, vilket även speglas i den genomtänkta utemiljön som erbjuder generösa ytor med gott om plats för såväl gröna oaser som grillplatser och andra sällskapsytor.

Försäljning av etapp 1 pågår just nu av totalt 35 lägenheter fördelat på två hus.

— Försäljningen går bra och vi har lockat en del hemvändare som valt Björkplantagen som boende, vilket känns roligt. Det är många som kommit med positiv feedback kring projektet vilket gläder mig och jag ser nu fram emot byggstarten och sedan till inflyttningen. Det här kommer att bli superbra, det är jag övertygad om, säger Magnus.

Den 25 april undertecknades gemensamt markavtalet av kommunstyrelsens ordförande Ann-Britta Åkerlind och byggherren Magnus Gästrin.

– Att vi nu äntligen har vi fått klartecken känns jättekul. Nu kan vi börja bygga och förhoppningen är att inom de närmaste veckorna påbörja markarbete på platsen. Vi beräknar att de första två husen ska stå inflyttningsklara i slutet av 2024, säger Magnus Gästrin.

– Det är väldigt roligt att vi på alla fronter arbetar med visionen att vi ska bli 5000 fler i kommunen, där bostadsbyggande är en viktig del. Det har varit en lång process men att de nu kan påbörja byggnationerna känns väldigt glädjande, säger kommunstyrelsens ordförande Anna-Britta Åkerlind (C).


Porträtt på en man som blickar in mot kameran med naturen bakom sig.

Här undertecknar kommunstyrelsens ordförande Anna-Britta Åkerlind (C) och Magnus Gästrin markavtalet för kommande bostadsprojektet Björkplantagen i Järved.

Se filmen från undertecknadet.

Läs mer på björkplantagen.se. Länk till annan webbplats.

Text och foto: Örnsköldsviks kommun
Illustration: Sightline