Illustration över fyra nya bostadshus omgivna av grönskande skog och med utsikt över ett hamninlopp.

Bostadsprojektet Björkplantagen med de fyra planerade flerfamiljshusen som blickar ut över Örnsköldsviksfjärden.

Björkplantagen: Natur-och stadsnära nyproduktion i populärt bostadsområde

I det populära bostadsområdet Järved några minuter från centrala Örnsköldsvik hittar du Björkplantagen, som erbjuder ett toppmodernt boende med havsutsikt. Ett drömprojekt för byggherre Magnus Gestrin som själv har sina rötter i Örnsköldsvik.

— Jag började min bana som ishockeyspelare och under min tid i Elitserien växte intresset för att rita och bygga hus. Nu är det över tio år sedan jag valde att utbilda mig till byggingenjör och via mitt yrke som konsult på WSP har jag hjälpt många andra med stora och små byggprojekt. När jag nu förverkligar mitt eget bostadsprojekt och är med och utvecklar Örnsköldsvik är det en stor dröm som går i uppfyllelse, säger Magnus Gestrin, byggherre för bostadsprojektet Björkplantagen.

Björkplantagen ligger på en naturskön tomt som sluttar lätt ned mot den vackra Örnsköldsviksfjärdens hamninlopp och erbjuder utöver vacker utsikt även närheten till Örnsköldsviks stadskärna, hav, natur, skola, idrott och aktiviteter. Projektet som består av totalt fyra flerfamiljshus, gemensamt garage, carportlänga, cykelparkeringar samt en generös utemiljö, har gestaltats av arkitekt Malin Nilsson samt landskapsarkitekten Kristofer Södergren.

Att umgås med familjen betyder mycket för byggherren Magnus, vilket även speglas i den genomtänkta utemiljön som erbjuder generösa ytor med gott om plats för såväl gröna oaser som grillplatser och andra sällskapsytor.

Försäljning av etapp 1 pågår just nu av totalt 35 lägenheter fördelat på två hus och byggstart är planerad i september 2022.

— Försäljningen går bra och vi har lockat en del hemvändare som valt Björkplantagen som boende, vilket känns roligt. Det är många som kommit med positiv feedback kring projektet vilket gläder mig och jag längtar till byggstart och även till inflyttning. Det här kommer att bli superbra, det är jag övertygad om, säger Magnus.

Porträtt på en man som blickar in mot kameran med naturen bakom sig.

Byggherre Magnus Gestrin ser fram emot byggstart för sitt första egna bostadsprojekt Björkplantagen.

Läs mer på björkplantagen.se. Länk till annan webbplats.Text och foto: Örnsköldsviks kommun
Illustration: Sightline