Ja

Markus Tjäder som driver Bjällsta gård i möte med Maria Lundkvist som är projektledare för Digibygd.

Digibygd Örnsköldsvik

Nu tar Örnsköldsviks kommun ytterligare ett steg för att öka möjligheterna för kommunens små och medelstora företag. I projektet Digibygd vill kommunen tillsammans med Bron Innovation stärka landsbygdens förutsättningar till långsiktig hållbar tillväxt genom digitaliseringens möjligheter.

%%#6a762a%%accent-1%%

Projektet sträcker sig till december 2023 och finansieras med medel från Tillväxtverket via landsbygdsprogrammet och Europeiska jordbruksfondens landsbygdsutveckling.

Projektet består av två delar:

  • Den första delen handlar om att möta företag som verkar i bygderna, kartlägga deras behov och lotsa dem vidare till aktörer eller aktiviteter som passar det specifika företagets förutsättningar.
  • Del två handlar om att utforska konceptet Smart Villages utifrån de förutsättningar som gäller för Örnsköldsviks landsbygder och de företag som verkar där.

– Det är så roligt att möta våra landsbygdsföretagare, att se drivet och engagemanget. Ofta för hela bygden de bor och verkar i. Alla jobbar redan mer eller mindre digitalt, men under samtalen märker vi att det finns områden där företagarna vill förfina och effektivisera sitt arbete ytterligare. Vi vill hjälpa dem att ta nästa steg, säger Maria Lundkvist, projektledare.


Vill du som företagare komma i kontakt med Digibygd? Eller har du förslag på områden du tycker att projektet ska utforska? Hör gärna av dig!

Kontakt

Maria Lundkvist
Projektledare Digibygd
Telefon: 076 - 106 88 98
E-post: maria.lundkvist@ornskoldsvik.se

Kontaktcenter: 0660-880 00, 07:30–17:00
helgfria vardagar (15 maj–15 september 07:30–16:15)