Frukoststudion

Varje månad bjuder vi in till Frukoststudion. Det är uppskattade och välbesökta företagsfrukostar med aktuella ämnen och intressanta människor på scenen. Här finns också utrymme för mingel och nya, spännande kontakter. Vi vill bidra till engagemang och förmedla kunskap – allt för ett bättre företagsklimat i Örnsköldsvik. Du är varmt välkommen!

Frukoststudion är ett samarbete mellan Örnsköldsviks kommun, Företagarna Örnsköldsvik, Handelskammaren Mittsverige och Örnsköldsviks Industrigrupp.

VÄLKOMMEN TILL FRUKOSTSTUDION 15 DECEMBER

NÄR: onsdag 15 december kl 8:00-8:30
VAR: digitalt via YouTube
KOSTNAD: ingen

ANMÄL dig här för att få länk till livesändningen Länk till annan webbplats.


Örnsköldsvik och bioekonomin
Den skogsbaserade bioekonomin växer så det knakar och det fossilfria och hållbara är nyckelfrågor inom gröna näringar, det område som med stor kraft etablerat sig här i Örnsköldsvik de senaste tio åren.

Idag får vi träffa två personer som båda har centrala roller i utvecklingen av hur nordisk skogsråvara tas tillvara och hur Örnsköldsvik fortsatt stärker sin position som en internationellt ledande plats för bioekonomi.

Clas Engström är projektledare för Testbädd Bioraffinaderi hos RISE Processum Länk till annan webbplats. och leder arbetet med bygget av deras flexibla pilothall med flera olika testbäddar. Syftet är att intensifiera arbetet med hållbara lösningar inom bioekonomin och med 350 miljoner kronor från regeringen är målet att skapa en innovationsmiljö i världsklass där företag, forskare och entreprenörer inom bioekonomin kan mötas. Vi får veta mer om arbetet med pilothallen och om Örnsköldsvik som bioekonomiskt nav.

Jakob Liedberg är vd och grundare av Cinis Fertilizer Länk till annan webbplats. - företaget som utvecklat en ny teknik som återvinner restprodukter från skogen till säljbart salt och mineralgödsel. Det är en hållbar lösning som inte bara eliminerar utsläpp, utan även skapar produkter. Jakob berättar om den planerade anläggningen vid hamnområdet i Köpmanholmen och om samarbetet med RISE Processum och med Northvolt.

MODERATOR:
Fredrik Holmgren, näringslivschef Örnsköldsviks kommun

%%#6a762a%%accent-1%%

Skriv upp dig på Frukoststudions sändlista, så får du en inbjudan till nästa möte.
Frukoststudions sändlista Länk till annan webbplats.