Nytt villaområde planeras i Bonäset

Örnsköldsvik fortsätter framåt och det bland annat genom planering av etableringen av nya bostäder och bostadsområden. Ett villaområde i Bonäset håller på att detaljplaneras, där bröderna Victor och Oscar Hedman står bakom projektet.

Exempelskiss över området utifrån vision och idé om utformning. (Staffan Lindahl, Afry)

Exempelskiss över området utifrån vision och idé om utformning. (Staffan Lindahl, Afry)

– Vi har planerat för mellan 22-24 bostäder i detaljplanen där det just nu är blandat mellan tvåvånings- och enplanshus. Tanken är att kunna erbjuda både barnfamiljer boende, men även äldre personer som kanske vill sälja sina större hus och flytta till mindre, berättar Oscar Hedman.

Idén till utvecklingen av fastigheten, som ligger intill Sjömärkesvägen i Bonäset, kom via ett gemensamt intresse hos bröderna Hedman. Oscar arbetar i branschen som säljare för husleverantören Skidsta Hus och har för kunders räkning letat tomter i Örnsköldsvik och specifikt i Bonäset.

– När den här fastigheten dök upp köpte Victor den och vi kom tillsammans fram till att vi ville utveckla den. Dessutom fanns fastigheten med i kommunens översiktsplan där vi tror att det här kan bli ett populärt område. Vi har redan nu märkt av ett stort intresse, vilket givetvis känns roligt, säger Oscar Hedman.

Vi skyndar långsamt och det viktigaste nu är att allt går rätt till innan vi kan blicka framåt med koncept, eventuell försäljning av bostäder och annat.

Nuvarande status på projektet är att detaljplan ska till samråd i kommunen inom kort som en obligatorisk del av arbetet. Förhoppningen är sedan att detaljplanen kan bli godkänd någon gång efter sommaren 2023 och då vunnit laga kraft. I en optimal projektplan, sett ur Hedmans perspektiv, kan inflyttning i det nya området inledas vid årsskiftet 2024-2025.

– Vi har gjort alla utredningar vi blivit ombedda att göra och så här långt ser allting bra ut. Vi har reviderat det ursprungliga förslaget med bland annat hur vägen kan planeras och har även anpassat några saker som dykt upp under resans gång. Vi har respekt för att fler synpunkter och åsikter kan komma i och med samrådet, berättar Oscar Hedman och avslutar:

– Vi skyndar långsamt och det viktigaste nu är att allt går rätt till innan vi kan blicka framåt med koncept, eventuell försäljning av bostäder och annat. Vi vill självklart först veta att allting kan genomföras och sen är även världsläget som det är just nu. Tidsplanen är kanske optimistisk, men på lång sikt ser vi fram emot att kunna ta ansvar för att området ska bli bra, fint och anpassat efter stora delar av den struktur som finns i resterande Bonäset.

Oscar Hedman

Oscar Hedman

Evolve symbol

Maker Town – en hyllning till innovationskraften i Örnsköldsvik

Öviksmässan har blivit ett återkommande och uppskattat inslag under Kristi himmelfärdshelgen i Örnsköldsvik. I år får mässan gott sällskap av en festival med fokus på innovation och kreativitet. I maj vankas nämligen premiär av Maker Town, en festival som arrangeras av Innovationsbolaget Örnsköldsvik i samarbete med ett stort antal lokala aktörer.

3D-printing ger ingenjörsbyrån ytterligare en dimension

Ovinge Ingenjörsbyrå är ett företag som levererar tjänster och resurser inom mekanik, el-mekanik och mjukvara. Med 39 anställda, där många är resurser ute hos kunder, har en del av verksamheten nu tagit en större plats den senaste tiden tack vare en unik investering i 3D-skrivaren Massivit 3D 5000.

En värld av smaker att upptäcka i Örnsköldsvik

De senaste åren har det fullständigt exploderat av restauranger och matställen i Örnsköldsvik. Här finns numera något för alla smaker. – Gemenskapen är väldigt fin mellan restaurangerna, vi uppmuntrar varandra, säger Malin Gulliksson som driver Malins Bistro.

Nytt företag vill utveckla rese- och upplevelsebranschen

Företaget Your Brand Travels målsättning är att öka kundernas lojalitet till företag. Det kan göras på olika sätt, men företagets affärsidé är genom resor och upplevelser. - Vi vill hjälpa varumärken att växa, behålla och attrahera nya kunder, säger Tamer Khairy, företagets vd.