Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Regnbågsmärkning och Glädjeteatern

Regnbågsmärkning

Under Regnbågsveckan vecka 47 kan företag, föreningar och organisationer som står bakom öppenhet och allas lika värde ”regnbågsmärkas”, vilket betyder att ni får regnbågsdekal och affisch. Dekalen kan sättas upp på entrédörr eller fönster för att signalera att ni vill ha en fördomsfri miljö i Örnsköldsvik.

Vill ni bli regnbågsmärkta?
Här kan ni beställa regnbågsmaterial för er arbetsplats.

Fasadflagga på stan
För näringsidkare på stan finns det nu möjlighet att låna en regnbågsfasadflagga under regnbågsveckan, skicka ett mail till CESAM. OBS begränsat antal.

Besök av Glädjeteatern

Under många år har Glädjeteatern under Regnbågsveckan erbjudit företag/arbetsplatser en sångstund på temat vänskap, tolerans, utanförskap och solidaritet. Glädjeteatern har ingen verksamhet i år, vilket gör att dess inslag på Regnbågsveckan tyvärr uteblir. Förhoppningen är att verksamheten är igång igen under nästa år.

Glädjeteatern är en kompletterande daglig verksamhet med inriktning musik, dans och teater för personer som är beviljade daglig verksamhet enligt LSS (Lagen om särskilt stöd för vissa funktionshindrade). Alla ska få göra det dem är bra på, och därmed utvecklas som människa. Genom musik, dans och teater möjliggörs möten som inte skulle ha skett i vanliga fall. Rädslor och fördomar övergår till förståelse och vänskap.


Sidan uppdaterades

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Kontaktcenter
0660-880 00
Skicka e-post

Ann-Sofie Mattebo
Samordnare Regnbågsveckan
Utvecklingsstrateg
073-275 10 86
Skicka e-post

Mer information