Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Stadsutveckling

Örnsköldsviks kommun arbetar för en Bygd och Stad i balans - en attraktiv stadskärna och en levande landsbygd.

Redan 1998 bildades Cesamlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Centrum i samverkan), för att tillsammans, i samverkan utveckla Örnsköldsviks stad till en attraktiv plats att leva, bo och verka i. Cesam är ett bolag som ägs av fastighetsägare, handels-/näringsidkare och Örnsköldsviks kommun.

Årets stadskärna

Årets stadsskärna är ett pris som delas ut av Svenska stadskärnor, en medlemsorganisation som arbetar för att öka medvetenheten om stadskärnans betydelse som tillväxtgenerator. Priset är en belöning för ett långsiktigt och framgångsrikt arbete med att utveckla stadskärnan. Örnsköldsvik har utsetts till Årets stadskärna två gånger; 2001 och 2008.

2018 nominerades Örnsköldsvik till Årets Stadskärna ytterligare en gång, i hård konkurrens med Eskilstuna och Linköping, som tog hem priset.

Läs foldernlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som togs fram i samband med nomineringen till Årets stadskärna 2018.

Purple Flag med en trygg och levande stad

Hösten 2016 påbörjades arbetet med Purple Flag med sikte på en certifiering. Hösten 2017 gick Örnsköldsvik i mål. Purple Flag handlar om att skapa en trygg och samtidigt levande stad efter klockan 17, med en kvällsekonomi som ger synergieffekter för alla som verkar inom staden.

Läs med om Purple Flag på Cesams hemsidalänk till annan webbplats

Sidan uppdaterades

2019-09-25

Sidansvarig: