PLATSVARUMARKET

Verktygslåda

Du är här:

Meny

Om platsvarumärket Örnsköldsvik

Naturlig skaparkraft som gör att allt är möjligt

Vi bor och verkar mitt i ett unikt världsarv. Inte på någon annan plats i världen har landhöjningen efter en period med inlandsis varit så stor som vid Höga Kusten. När isen smälte för 9600 år sedan framträdde det vackra, säregna landskapet som vi omges med idag. Det karaktäriseras av sina bergskonturer, djupa skogar och branta klippor som stupar ner mot havet och skärgårdens många öar. När isen smälte bort sökte sig människor från olika kulturer och från olika håll till området som vi idag kallar Örnsköldsvik.

Likt naturens starka krafter finns även en naturlig skaparkraft i Örnsköldsviks invånare som visar sig i form av en
stark handlingskraft, där vi ser möjligheter, förverkligar idéer vi tror på och aldrig låter oss hållas tillbaka.

Det är den skaparkraften kombinerad med vår nyfikna och välkomnande attityd, som ger oss öppenhet för nya möten och vilja att utbyta idéer och få saker att hända tillsammans. Det är den kraften som gjort att vi idag har ett välmående och växande näringsliv, med flera stora som små internationella företag och kreativa entreprenörer, ett rikt kulturliv, ett föreningsliv med ett brinnande engagemang, en levande landsbygd och livfull stad. Här finns kraften i naturen och kraften i människor.

Ta del av texterna inom områdena Bo och leva, Aktiviteter och fritid, Jobben och näringslivet, samt Skola och studier som finns i Materialbanken.

 

Om du har frågor runt platsvarumärket, kanalerna eller verktygslådan i sin helhet, hör gärna av dig till:

Sven Alveryd
Marknadsföringsansvarig
sven.alveryd@ornskoldsvik.se
Kommunikationsavdelningen, Örnsköldsviks kommun

Sidan uppdaterades

2017-06-08

Sidansvarig: