PLATSVARUMARKET

Verktygslåda

Du är här:

Meny

Kanaler och Mitt Örnsköldsvik

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. När du i olika sammanhang vill berätta om hur fantastiskt det är att bo, leva och verka här, finns nu ett antal webbsidor som du kan använda dig av. Webbsidorma visar en gemensam bild av Örnsköldsvik som du dessutom kan vara med om att förgylla genom att dela med dig av dina personliga bilder och berättelser.

Nedan kan du läsa om kanalerna och hur du på olika sätt kan bidra i arbetet att få fler att välja Örnsköldsvik som boendeort.

Huvudkanalerna - webbsidor

Webbsidan Inspiration

Webbsidan "Inspiration" riktar sig till potentiella inflyttare. På webbsidan kan du som vill veta mer om Örnsköldsvik ta del av texter, bilder och filmer som skapar intresse och känsla för vad Örnsköldsvik har att erbjuda som boendeort. Samtliga kanaler som nämns nedan har en koppling till webbsidan Inspiration som fungerar som ett skyltfönster/en portal. Webbsidan Inspiration är dessutom direkt sammanlänkad med webbmagasinet Evolve. Språk: Svenska (hänvisning till Google translate)

www.inspiration.ornskoldsvik.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Webbmagasinet Evolve

Webbmagasinet "Evolve" riktar sig till invånare och potentiella inflyttare. Syftet med magasinet är att förmedla delar av all den positiva utveckling som sker i Örnsköldsvik. Det går att prenumerera på Evolve. Separata artiklar sprids även via olika sociala medier som Facebook, Instagram och Linkedin. Webbmagasinet Evolve är direkt sammanlänkat med webbsidan Inspiration. Språk: Svenska.

www.evolve.ornskoldsvik.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Webbsidan Flytta hit

Webbsidan "Flytta hit" riktar sig till dem som är på väg att flytta till Örnsköldsvik eller som är nyinflyttade. Syftet med sidan är att ge kortfattad information, tips och råd samt länkar till vidare information hos aktörer som verkar inom områden som bo och bygga, jobb och näringsliv, barn och skola samt se och göra. Språk: Svenska och engelska.

www.ornskoldsvik.se/flyttahitöppnas i nytt fönster

Webbsidan Välkommen hit

Webbsidan "Välkommen hit" är en pendlings- och avståndsguide som riktar sig till dem som planerar att flytta till Örnsköldsvik. Syftet med sidan är att ge besökare en kort information om olika områden att bo och leva i, huspriser och utifrån en kartfunktion se avstånd till skolor, kommunikationer, kultur, idrott etc. Språk: Svenska och engelska.

https://valkommen-hit.se/sv/örnsköldsvik/startlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Webbsidan Evenemang - ett urval

Webbsidan "Evenemang" - ett urval, riktar sig till såväl invånare som besökare och lyfter fram några av de större evenemang som genomförs under året. Fler evenemang finns på www.hogakusten.com/evenemang eller www.webben7.se.
Språk: Svenska.

www.ornskoldsvik.se/evenemangöppnas i nytt fönster

Webbsidan Örnsköldsvik i Höga Kusten

Webbsidan "Örnsköldsvik" riktar sig till besökare och ger tips och smakprov på vad man kan göra i Örnsköldsviks stad och i dess närhet. Sidan är ett komplement till Höga Kustens webbsida hogakusten.com. Språk: Svenska.

www.hogakusten.com/ornskoldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Webbsidan Höga Kusten

Webbsidan "Höga Kusten" riktar sig till besökare och ger information och tips om vad du kan se och göra i det fantastiska världsarvet Höga Kusten. Språk: Svenska och engelska.

www.hogakusten.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Var med och sprid den positiva bilden av Örnsköldsvik

Nedan presenteras hur du som invånare kan vara delaktig i arbetet att attrahera potentiella inflyttare. Förutom att använda dig av de ovan nämnda webbsidorna, så skulle det betyda mycket om du delar med dig av dina personliga bilder av Örnsköldsvik som plats att bo, leva och verka på i de sociala medierna nedan.

Ex. sociala medier: #mittornskoldsvik, friluftsambassadörer och kulturambassadörer på Instagram

1) #mittornskoldsvik på Instagram

Genom #mittornskoldsvik vill vi uppmuntra alla våra invånare att tagga sina personliga bilder, som visar hur det är att
bo, leva och verka i Örnsköldsvik. På så sätt ger vi de potentiella inflyttarna även bilder från våra invånares vardag.

#mittornskoldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2) #roligareiornskoldsvik på Instagram

Genom #roligareiornskoldsvik vill vi uppmuntra alla våra invånare att tagga sina personliga bilder från evenemangsupplevelser. På så sätt ger vi de potentiella inflyttarna även bilder från våra invånares vardag.

#roligareiornskoldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

3) Bli ambassadör på Instagram

Inom temaområdena frilufts- och kulturliv finns det Instagramkonton där du som ambassadör står för inläggen och ger din personliga bild av Örnsköldsvik. Ambitionen är att vi även får ambassadörer inom temaområdena idrottsliv, stadsliv
respektive landsbygdsliv.

Våra friluftsambassadörerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Våra kulturambassadörerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Intresserad av att bli ambassadör inom något av temaområdena?
Kontakta Sven Alveryd
sven.alveryd@ornskoldsvik.se

4) Exponering av föreningslivet

Via webbsidan Inspiration vill vi ge våra potentiella inflyttare en personlig bild av föreningslivet. Har du en förening och visar upp din verksamhet via ett Instagramkonto, så kan vi under en kortare tid koppla ditt konto till vårt sociala flöde på Inspiration.

Intresserad av att din förening exponeras?
Kontakta Sven Alveryd
sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Övriga sociala medier med koppling till Mitt Örnsköldsvik

De två kontona "Mitt Örnsköldsvik" på Facebook respektive "mittornskoldsvik" på Instagram används främst i samband med att att kommunen marknadsför platsen Örnsköldsvik. På instagramkontot visas främst inlägg från #mittornskoldsvik. På facebookkontot finns främst artiklar från Inspiration, Evolve med flera.

Mitt Örnsköldsvik på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

mittornskoldsvik på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du har frågor runt kanalerna och deras innehåll, hör gärna av dig till:

Sven Alveryd
Marknadsföringsansvarig
sven.alveryd@ornskoldsvik.se
Kommunikationsavdelningen, Örnsköldsviks kommun

Sidan uppdaterades

2019-10-30

Sidansvarig: