Ny webb guidar på digitaliseringsresan

Logotyp digilots

Digitala steg för tillväxt, även kallat Digilots, är ett treårigt projekt som syftar till att underlätta för näringslivet i Örnsköldsvik och regionen att ta tillvara digitaliseringens möjligheter. Små och medelstora företag från olika branscher erbjuds utbildningsträffar och individuell coachning. Projektledarna inom Digilots arbetar vanligtvis nära de enskilda företagen med gruppträffar och personliga besök. Den inriktningen har i och med coronapandemin fått ställas om.

— Vi svarar givetvis på frågor och kan fortfarande ge vägledning via telefon och mejl men vi har också passat på att utveckla vår egen digitala kommunikation. Vi har byggt en helt ny webbplats där företagaren kan hitta tips, inspiration och verktyg för att införa digitala funktioner och förbättringar i sin verksamhet. Tanken är att företagaren ska kunna arbeta med konkreta åtgärder med stöd av sidan, säger Linda Folkesson, digital rådgivare/näringslivsutvecklare vid kommunens tillväxtavdelning.

På den nya webbplatsen digilots.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du bland annat ta del av: digitaliseringens steg, onlinekurser, kunskapsbank, självtest, erfarenheter och resultat från andra företags digitaliseringsarbete.


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2020-10-09