Mitt jobb – fritidspedagog

Susanne Svensson ute på fritidshemmets gård

Susanne Svensson uppskattar mångsidigheten i arbetet som fritidspedagog.

Susanne är en av fritidspedagogerna som arbetar inom fritidsverksamheten i Örnsköldsviks kommun.
– Jag trivs fantastiskt bra, det finns så många fördelar med yrket, säger hon.

När det första barnet anländer till fritidshemmet vid 06:00 har Susanne Svensson precis börjat sin arbetsdag. För 16 år sedan utexaminerades hon som fritidspedagog vid Umeå universitet och har sedan dess arbetat inom fritidsverksamheten på Husumskolan.

Susanne har tillsammans med en kollega huvudansvaret för fritidsverksamheten. I yrkesrollen handlar det om att stimulera varje barns utveckling och lärande, samt ge en meningsfull fritid. De spenderar mycket tid utomhus och tar tillvara tillgångarna i form av sporthall, simhall, isrink och flera naturområden som ligger precis i närheten.

– Vi har fantastiska närområden och ingen dag är den andra lik, säger hon.

Fritidsverksamheten samverkar bland annat med brottarföreningen och Unga Örnar. På eftermiddagarna får barnen till viss mån själva välja aktiviteter. I slutet av veckan brukar Susanne och de andra fritidspedagogerna hitta på andra saker som de vanligtvis inte gör i vardagen, exempelvis bingo och bio.

– Jag trivs fantastiskt bra! Det finns så många fördelar med yrket och flexibiliteten är en av dem. Vi kan styra mycket utifrån barngruppens behov och önskemål på aktiviteter, men det är samtidigt en utmaning att kunna möta de olika behoven som finns.

Susanne uppskattar att få skapa goda relationer med barn, föräldrar och vuxna. Att hon dessutom har möjligheten att ge barnen en meningsfull tid efter skolan och på skollov värderar hon mycket.

– Det bästa med jobbet är att se glädjen i barnen när de gör framsteg – det är givande!

 

Sidan uppdaterades

2019-03-22

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Nolaskogs redaktion
Skicka e-post

eller ring kontaktcenter
0660 - 880 00

Mer information