Mitt jobb - anläggningsarbetare

Johan Berg lägger gatsten

Många stenplattor att lägga på plats blir det för Johan Berg som är en av kommunens anläggningsarbetare. Jobbet klaras inte utan de klassiska handverktygen.

En som lagat många vägar och gator i kommunen vid det här laget, är Johan Berg. Han stortrivs med sitt jobb som anläggningsarbetare där han får utlopp för sin skaparkraft. Hans positiva inställning till jobbet beror dels på att det alltid finns nya projekt att hugga tag i, dels på att han alltid får vara ute.

Laga vägar och gator. Lägga asfalt, gatsten och plattor. Det är de huvudsakliga arbetsuppgifterna för de flesta av kommunens 16 anläggningsarbetare. När vi träffar Johan Berg har han och några kollegor just färdigställt översta delen av gågatan/Storgatan i Örnsköldsviks centrum där det nu ligger en blandning av gatsten och stenplattor.

– Vi får ett projekt och då gäller det för oss att följa ritningen så gott det går. Varje sten och platta är unik så man får ha en viss blick och känsla för hur det ska se ut, säger Johan.

På frågan om vilka andra egenskaper en behöver som anläggningsarbetare svarar han drivkraft, tålamod, uthållighet och tillägger, glad i hågen, ork att stå på alla fyra hela dagarna.

Att det tar tid att planera ordentligt innan själva anläggningsarbetet kommer igång och att ibland behöva ta ytor och känna sig i vägen är några utmaningar han möter i jobbet.

Näst på tur står ett stort arbete med att handikappanpassa övergångsställen som kommer att göra framkomligheten i Örnsköldsvik än bättre.

Arbetstiden är 7-16 måndag-fredag, samt ett antal jourveckor per år. Vintertid blir det även snöröjning och halkbekämpning för Johan.

Sidan uppdaterades

2019-11-05

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Nolaskogs
Skicka e-post

Mer information