Kreativ Beppe Wolgers-utställning hos Kulturskaparna

Docka föreställer Beppe i programmet Beppes Godnattstund

Direkt i blickfånget hänger Busan, Hungran, Sigrid och de andra dockorna i famnen på Beppe som självklart är iförd nattmössa. Beppes Godnattstund på TV är ett nostalgiskt minne för många i den inte alldeles purunga delen av befolkningen. Rummet i övrigt är fyllt av vackra, roliga och kreativa verk där varje betraktare kan lära något nytt.

Kulturskaparna, en kurs för vuxna med begåvningsmässig funktionsvariation på Örnsköldsviks folkhögskola, har studerat Beppe Wolgers i det senaste av sina ”konstdyk”. Och så många infallsvinklar och sidor hos denne mångkonstnär som Kulturskaparna har plockat fram och nu kan delge andra! I sin aktuella utställning presenterar Kulturskaparna översättaren, diktaren, textförfattaren, målaren, skådespelaren, programledaren och privatpersonen Beppe Wolgers.

Christoffer Gullersbo med sina målningar av Monica Zetterlund

Christoffer Gullersbo med sina målningar av Monica Zetterlund

– Det mest intressanta var filmerna och musiken. Inte visste jag att Beppe gjort den svenska översättningen av Sakta vi gå genom stan som är en av Monica Zetterlunds mest kända låtar, berättar Christoffer Gullersbo.

Det är inte bara Beppes konstnärliga gärning som bearbetats och stimulerat till kreativa tolkningar.

– Vi har också fått anledning att diskutera andra teman och frågeställningar. Allt från geografi till att bli mobbad för sin kropp och hur vi idag förhåller oss till och benämner etniskt ursprung, berättar Kristina Stålnacke, kursansvarig för Kulturskaparna.

Andrea avbildar ett familjeporträtt

Andrea avbildar ett familjeporträtt

Thomas Hasselström med några av sina mållningar

Thomas Hasselström målar ibland grunden hemma och bättrar på det hela när han kommer till Kulturskaparna

Sara Berggren målar hav

Sara Berggren har tagit fasta på att havet var en viktig del I Beppes liv.

Kulturskaparnas utställning om Beppe Wolgers är öppen för allmänheten. Har du inte redan sett den, passa på att titta in under tider då Kulturskaparnas verksamhet är i gång, vardagar kl 09:30-14:30. Utställningen pågår till och med 29 mars och håller en särskild visning kl 14:00 på Funkisveckans sista dag 22 mars.

Kulturskaparna hittar du på Örnsköldsviks folkhögskola, Rådhusgatan 1A i Örnsköldsvik.

Thomas Neundorff har avbildat ett skivomslag

Nog är Thomas Neuendorffs skivomslag mer kraftfullt än originalet?

Sidan uppdaterades

2019-03-11

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Nolaskogs redaktion
Skicka e-post

eller ring kontaktcenter
0660 - 880 00

Mer information