Rösta fram Årets utvecklingssatsning i Örnsköldsvik

Allmänheten har skickat in nomineringar till årets utvecklingssatsning och finalisterna har utsetts av ledningsgruppen för Världsklass Örnsköldsvik. Nu är det dags att rösta!
Här kan du läsa kriterierna för årets utvecklingssatsning.
Rösta gör du längst ner på sidan. 

De nominerade är...

Nominerad: Jan Näslund, O-Ringen Höga Kusten
Jan Näslund är idésprutan, initiativtagaren och eldsjälen bakom O-Ringen Höga Kusten. Hans kreativa idé att, för första gången någonsin, placera O-Ringen-torget inne i staden resulterade i en ännu större folkfest som också gynnade handeln och restaurangerna i stadskärnan. Jan är en god representant för alla de ideella funktionärer som gjorde arrangemanget till en succé, kanske det bästa O-Ringen någonsin om man får tro besökarna. Genom sitt initiativ och sin personlighet har Jan lyft fram Örnsköldsvik som en välkomnande och väl fungerande plats för stora evenemang där vi tillsammans bjuder på ett gott värdskap.

 

Nominerad: Samverkansprojekt för att lyfta Sörliden
(Sörlidenskolan, Övikshem, Sörliden-Valla samverkansförening, Örnsköldsviks kommun)

I Samverkansprojekt Sörliden har de medverkande med enat fokus kraftsamlat för att skapa stolthet, trygghet och gemenskap i det egna bostadsområdet. Istället för enskilda små projekt här och där, ville man göra något större – något som kunde göra verklig skillnad. Den gemensamma inriktningen blev startskottet för det pågående arbetet på Sörliden där nya mötesplatser skapas, lekplats och skolgård görs mer attraktiva och en inbjudande grönyta för spontanidrott växer fram. Genom en unik lokal samverkan har Samverkansprojekt Sörliden bidragit till en utveckling som gynnar hela området.

 

Nominerad: Linnéa Liljedahl, restaurang Linnea & Peter
Linnéa Liljedahl har blivit en profil utåt för Örnsköldsvik och Norrland genom sin medverkan i Kockarnas kamp. Hon sprider energi och stolthet och är en förebild för många genom att visa att det går att driva en framgångsrik restaurang i en mindre norrländsk stad. Som en av sex restauranger i Ångermanland, hyllas ”Linnéa & Peter” i prestigefyllda White Guide. Med ett ständigt driv i det hon företar sig utvecklar Linnéa restaurangen, nu senast med tillhörande Jack´s bodega.

 

Här röstar du

Enkäten är avslutad, inga fler svar kan lämnas.

Sidan uppdaterades

2019-02-18

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Frida Knutsson
Utvecklingsledare
0660 - 883 26
Skicka e-post