Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Örnsköldsviks utmaningar 2010-2015

Världsklass 2015 var från 2011 och fram till 2015 organiserat efter ett antal utmaningar. Utmaningar som identifierades som avgörande för fortsatt och långsiktig tillväxt i Örnsköldsvik.

Utmaningarna var:

Realisera arbetsmarknadsregionen - förverkliga en gemensam arbetsmarknadsregion med Umeå och skapa en gemensam identitet inom Botniaregionen som för människor samman och ökar rörligheten.

Attraktionskraft i en global värld - säkerställa Örnsköldsviks långsiktiga kompetensförsörjning och ständigt utveckla Örnsköldsviks attraktivitet.

Klimat - Råvaror - Energi - fortsätta utveckla klimatsmart produktion av varor och tjänster och tillverka energieffektiva produkter från förnybara råvaror.

Förnyelse och Innovation - ta tillvara på och stimulera innovationsförmågan hos människor och organisationer. Skapa kreativa utvecklingsmiljöer och öka öppenheten för det som upplevs som nytt, annorlunda eller oliktänkande.

Utvecklingsarbetet - hitta lösningar tillsammans och att vara handlingskraftiga.

Sidan uppdaterades

2019-05-14

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Vanja Östman
0660-886 82
Skicka e-post

Frida Knutsson
0600-883 26
Skicka e-post