Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Steg 5: Vem är vår målgrupp?

Nu ska ni ägna en stund till att tydliggöra vem er idé är bra för. Det handlar om att hitta målgruppen. Ta fram arket som heter "Målgrupper"PDF. Där finns det fyra fält och ni kommer att jobba er igenom de fälten steg för steg.

Börja med det första fältet. Prata med varandra om vem er idé är bra för och skriv ner det ni kommer fram till i fältet. Vem kommer att gynnas av idén, vem kommer ha nytta av den och vem kommer att glädjas över resultatet? Det är er primära målgrupp som ni ska skriva in i fältet.

I det andra fältet ska ni fylla i de som kan tänkas vilja vara med i projektet och genomföra idén tillsammans med er. Organisationer och/eller individer.

I det tredje fältet fyller ni i de som kan tänkas vara emot er idé. Organisationer och/eller individer. Vilka är de och varför kan de vara emot?

I det fjärde fältet fyller ni i vilka som kan och vilka som inte kan vara med i ert projekt. Vilka kommer eller kommer inte att kunna ha någon nytta av er idé. Vilka hinder finns? Är de fysiska, sociala eller handlar det om andra begränsningar?

Den här övningen tar ungefär 20 minuter.

Sidan uppdaterades

2017-10-25

Sidansvarig: