Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Steg 1: Förtydliga idén

Välkommen till steg 1 - Förtydliga idén

Ni ska i det här steget börja titta närmare på er idé, men först ska ni fördela ut roller i gruppen. En av er behöver hålla koll på tiden så att ni inte lägger en timme på något ni tänkt ska ta tio minuter. Någon av er tar ansvar för att det ni kommer fram till blir dokumenterat t.ex. skrivs ned. Välj också ut någon som har ansvar för att ni håller er till den faktiska uppgiften genom hela guiden. Det är lätt hänt att diskussioner svävar iväg och handlar om något annat än det som är viktigt för just er, just nu.

När ni fördelat roller är det dags att börja jobba med er idé. Det är viktigt att alla är överens om vad den faktiska idén är. Prata med varandra en stund om er idé. Vad är det egentligen ni vill? Formulera den och se om ni har samma bild av den eller om det skiljer sig mellan er. Försök reda ut eventuella skillnader och hitta till sist en gemensam formulering på en eller två meningar som beskriver er idé på ett sätt som ni alla känner er nöjda med.

Skriv ner er idé på arbetsarket som heter "Vår idé"PDF eller använd ett tomt papper. Placera ert idéark mitt på bordet.

Den här övningen kan ta 10-15 minuter.
Lycka till!

Sidan uppdaterades

2019-05-14

Sidansvarig: