Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Utvandrarna

FriluftsByn, Naturkompaniet, GFG Bygsam, Mångkulturellt Centrum, SFI Örnsköldsvik, Själevads Friluftscentral med flera kommer tillsammans att genomföra projektet Utvandrarna under vår och sommar 2019.

Satsningen syftar till att skapa ett välkomnande friluftsliv för nyanlända genom att bryta normer kring vilka som deltar i friluftlivssammanhang. Detta görs genom att skapa tre nya äventyr i Örnsköldsvik där man bjuder in både de som vuxit upp i Örnsköldsvik och precis flyttat in. Äventyren erbjuder fiske i Gideälven, vandring till Slottedalsskrevan i Skuleskogens nationalpark och kanotpaddling i Moälven. Satsningarna dokumenteras och det framtagna bildmaterialet blir fritt för alla friluftsrelaterade aktörer att använda.

Världsklass Örnsköldsvik medfinansierar satsningen utifrån utmaningen Skapa öppenhet och dynamik. Projektet bidrar också till att nå målet Ett mer inkluderande samhälle.

Sidan uppdaterades

2020-11-11

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Jerry Engström
Friluftsbyn
070-540 85 77
Skicka e-post

Mer information