Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Programserie och festival - Klimat, hållbarhet och solidaritet

IOGT-NTO och NBV genomför tillsammans med en mängd samarbetspartners en programserie med avslutande festival på temat ”Klimat, hållbarhet och solidaritet”. Klimatfrågan är viktigare än någonsin, och IOGT-NTO och NBV vill gärna vara med och utveckla hållbara sätt att genomföra verksamhet i Sverige och internationellt. Målet med programserien är att tillsammans med lokala organisationer och företag vända sig till allmänheten för att samverka kring klimatfrågorna, samt medvetandegöra och inspirera till en hållbar livsstil.

Det primära budskapet är att vi alla delar ansvaret i många ödesfrågor och att ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Alla arrangemang kommer vara kostnadsfria och öppna för allmänheten.

  • 20 februari – Hållbar livsstil – Byaliv med Maria Engelbrektsson och andra aktörer som valt en annorlunda och hållbar livsstil.
  • 20 mars – Alternativa vägval – Semestra hemma, tågluff, cykel på jobbet, bilpool m m. Naturskyddsföreningen med flera kommer att medverka.
  • 25 april – Klimat- och Miljöfestival – Lokal Sliperiet. Tvåtimmarskurs i Krisberedskap med Civilförsvaret. Flera andra föreläsningar kommer att erbjudas, och alla aktörer som medverkat i programserien kommer att finnas på plats. Även närproducerande odlare/företag, möjlighet att gå en motionsbingo runt hamnen, miljölopp ( gå, lunka, löp 2 km i hamnen, varje deltagare får ett träd planterat av VI-skogen ) utställningar, filmvisning m m.

Projektet medfinansieras av Världsklass Örnsköldsvik utifrån utmaningen
Agera klimatsmart och att det bidrar till att nå målet Mer klimatsmart.


Sidan uppdaterades

2019-12-18

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Rose-Marie Byström
Verksamhetsutvecklare
Team Norr
0733-72 6247
Skicka e-post

www.iogt.selänk till annan webbplats