Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

N6-initiativet - bilden av norra Sverige

De politiska ledningarna för Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå och Luleå har tagit ett initiativ till att utveckla Norrlands erbjudande till Sverige. Bilden av norra Sverige har under lång tid präglats av felaktigheter och av klichéer kring en tärande, omodern landsända på tillbakagång. Media har under de senaste åren fokuserat resurser och personal mot att beskriva Sveriges tre storstadsregioner. I spåren av detta blir beskrivningen av Norrland allt skevare och alltmer exotisk.

Arbetet utförs i en nätverksorganisation på uppdrag av kommunalråden och oppositionsråden i de sex kommunerna. Under 2017 genomförs undersökningar om bilden av Norrland och seminarier arrangeras på Almedalen och Business Arena. En utvärdering i slutet av året kommer ligga till grund för fortsatt samverkan kommande år.

Arbetet med bilden av norra Sverige möter utmaningen Bygga framgångsrika regioner och bidrar till att nå målet Stark framtidstro.

Se filmen som visats på t ex Umeågalan: 


Sidan uppdaterades

2019-03-06

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Johan Eklund
Utvecklingsstrateg
0660 - 889 52
Skicka e-post

 

Mer information