Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

ARKNAT Arkitekturfestival

Föreningen ARKNAT har för tredje året (2017-2019) genomfört en arkitekturfestival med syfte att skapa och bygga designade vindskydd och övernattningsstugor längs Höga Kusten-leden för alla att ta del av, nyttja och uppleva. Arrangörerna för festivalen har varit Swecos arkitekter och konstruktörer tillsammans med organisationen FriluftsByn .

Arkitektstudenter har bjudits in för att arbeta med design och praktisk träbyggnation. Under festivalen som pågick under två veckor i juni 2019 erbjöds det även workshops, seminarier och utflykter. ARKNAT har blivit en helt ny mötesplats för kreativitet och innovation inom arkitekturfältet. Syftet är framför allt att öka förståelsen och förstärka kombinationen mellan arkitektur och natur.

Världsklass Örnsköldsvik medfinansierade genomförandet av festivalen utifrån utmaningen Öka kreativitet, innovation och entreprenörskap.

Vi gratulerar ARKNAT till att 30/1 belönats med priset Swedish Design Awards by RUM 2020 i kategorin Årets Arkitektur.


Sidan uppdaterades

2020-01-31

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Bo Jonsson
Sweco
070-674 52 16
Skicka e-post

Jerry Engström
Friluftsbyn
070-540 85 77
Skicka e-post

Hemsida ARKNATlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster