Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Arbetsmarknadsportal

Destination jobb ska tillsammans med sina samarbetspartners utveckla en arbetsmarknadsportal. Portalen ska vara representativ för vår arbetsmarknad och skapa ett mervärde för både näringsliv, kommun och privatpersoner. Genom att lyfta fram yrkesroller som tillsammans utgör en stor del av arbetsmarknaden vill man locka fler människor till Örnsköldsvik.

En arbetsmarknadsportal kan innehålla flera olika tjänster, men initialt ska den underlätta kommunens kompetensförsörjning på kort sikt. Det ska vara enkelt att ta nästa steg i arbetslivet. Arbetsnamnet på tjänsten är Karriär för erfarna. Tjänstens innehåll ska tydligt visa vilka yrkesroller som arbetsmarknaden är i behov av och presentera dessa på ett inspirerande vis. Tanken är att privatpersoner snabbt kan klicka på den yrkesroll som intresserar dem för att sedan skicka en spontanansökan. Tjänsten ska ge en bild av den lokala arbetsmarknaden, vara användarvänlig och förtroendeingivande.

Världsklass Örnsköldsvik medfinansierar projektet utifrån utmaningen Hitta rätt kompetens. Projektet bidrar till att nå målet Fler och lönsammare företag.

Sidan uppdaterades

2019-03-07

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Anna Edblad
Skicka e-post