Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Workshop om Smart City

En smart stad (smart city) är en stad som utnyttjar digitalisering och ny teknik för att göra livet enklare och bättre. För invånarna, för besökarna och för näringslivet. I den smarta staden skapas hela tiden nya smarta tjänster som gör staden ännu bättre. Vägen dit byggs av innovativa lösningar, öppenhet och uppkoppling. Men även en resa mot att bli mer ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar. En smart stad är en hållbar stad. Den smarta staden möjliggörs genom uppkoppling, data som är tillgänglig för allmänheten, it-plattformar som kan kommunicera med varandra, sensorer och annan teknik. I de smarta städerna skapas bättre livsmiljöer där resurser sparas och större hänsyn tas till miljö och människors behov.

Den 3 december, kl 9.30-15.00 arrangeras en workshop med sikte på den smarta staden och vad det kan innebära i Örnsköldsvik. Workshopen riktar sig till företag och organisationer som direkt och indirekt har en roll i stadens fortsatta utveckling och som känner engagemang och nyfikenhet kring möjligheterna som uppstår när hållbarhetsperspektiv möter digital transformation.

Annmäl dig till workshopen här. öppnas i nytt fönsterAktuelltartikel publicerad av: Caroline Linde

Mer information

Läs mer om workshopen i InbjudanPDF (PDF)