Rösta fram årets utvecklingssatsning

Allmänheten har skickat in nomineringar till årets utvecklingssatsning och finalisterna har utsetts av ledningsgruppen för Världsklass Örnsköldsvik. Nu är det dags att rösta!

Kriterierna för årets utvecklingssatsning är följande:

  • Satsningen ska ha skapat framtidstro och stolthet i Örnsköldsvik.
  • Utvecklingssatsningen ska ha genomförts under 2018 av individer, organisationer eller företag.
  • Syftet med satsningen ska ha varit att utveckla, förbättra eller skapa något nytt i Örnsköldsvik. Satsningen kan ha varit en aktivitet, ett projekt, en byggnation eller något annat som varit nyskapande.
  • Satsningen behöver inte ha någon koppling till Världsklass Örnsköldsvik.

Finalisterna är:

Nominerad: Jan Näslund, O-Ringen Höga Kusten
Jan Näslund är idésprutan, initiativtagaren och eldsjälen bakom O-Ringen Höga Kusten. Hans kreativa idé att, för första gången någonsin, placera O-Ringen-torget inne i staden resulterade i en ännu större folkfest som också gynnade handeln och restaurangerna i stadskärnan. Jan är en god representant för alla de ideella funktionärer som gjorde arrangemanget till en succé, kanske det bästa O-Ringen någonsin om man får tro besökarna. Genom sitt initiativ och sin personlighet har Jan lyft fram Örnsköldsvik som en välkomnande och väl fungerande plats för stora evenemang där vi tillsammans bjuder på ett gott värdskap.

Nominerad: Samverkansprojekt för att lyfta Sörliden
(Sörlidenskolan, Övikshem, Sörliden-Valla samverkansförening, Örnsköldsviks kommun)

I Samverkansprojekt Sörliden har de medverkande med enat fokus kraftsamlat för att skapa stolthet, trygghet och gemenskap i det egna bostadsområdet. Istället för enskilda små projekt här och där, ville man göra något större – något som kunde göra verklig skillnad. Den gemensamma inriktningen blev startskottet för det pågående arbetet på Sörliden där nya mötesplatser skapas, lekplats och skolgård görs mer attraktiva och en inbjudande grönyta för spontanidrott växer fram. Genom en unik lokal samverkan har Samverkansprojekt Sörliden bidragit till en utveckling som gynnar hela området.

Nominerad: Linnéa Liljedahl, restaurang Linnéa & Peter
Linnéa Liljedahl har blivit en profil utåt för Örnsköldsvik och Norrland genom sin medverkan i Kockarnas kamp. Hon sprider energi och stolthet och är en förebild för många genom att visa att det går att driva en framgångsrik restaurang i en mindre norrländsk stad. Som en av sex restauranger i Ångermanland, hyllas ”Linnéa & Peter” i prestigefyllda White Guide. Med ett ständigt driv i det hon företar sig utvecklar Linnéa restaurangen, nu senast med tillhörande Jack´s bodega.

Rösta på din favorit här.

Aktuelltartikel publicerad av: Caroline Jonsson

2019-02-07

 Kontakta oss

Frida Knutsson
Utvecklingsledare
0660 - 883 26
Skicka e-post