Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nya tekniska utbildningar på Yrkeshögskolan i Örnsköldsvik

Yrkeshögskolan växer i Örnsköldsvik. I nära samarbete med lokala arbetsgivare inom industrin startar tre nya tekniska yrkeshögskoleutbildningar nästa läsår. Hydraultekniker, Produktionsutveckling Industri 4.0 och Robot och automationsprogrammerare.

Yrkeshögskolan är utbildningsformen mellan gymnasiet och högskolan och innehåller en stor andel arbetsplatsförlagda kurser som kallas Lärande i arbete, LIA. Utbildningarna leder till eftertraktade yrken som bygglovshandläggare, CNC-tekniker, fotvårdare, webbutvecklare, skogsbrukstekniker, affärsutvecklare inom besöksnäring, 3D-CAD-konstruktör, specialistundersköterska, redovisningsekonom, produktionstekniker och automationstekniker och många fler.

Utbildningar svarar mot arbetslivets behov av kvalificerad yrkeskompetens och drivs i nära samverkan med företag och andra arbetsgivare. Det innebär att utbildningarnas innehåll utvecklas i takt med att arbetslivets krav förändras. Utbildningar inom yrkeshögskolan ger rätt till studiemedel från CSN.

Läs mer på Yrkesakademinslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och ITHslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hemsidor.


Aktuelltartikel publicerad av: Caroline Linde

2019-05-20

 Kontakta oss

Martina Hallberg
Utvecklingsstrateg
072-202 54 35
Skicka e-post